Ženski razgovori

‘Pred ogledalom‘ s Margaretom Matišić: Modna klasičarka obožava mirise, ali ne mijenja rutinu u njezi kože

Dok se priprema za nastupe u operama ‘Carmen‘ i ‘Medij‘ zagrebačkog HNK, 32-godišnja mezzosopranistica njeguje grlo čajem i medom, kožu lica dermokozmetikom i uživa u zimskim mirisnim klasicima.

GLAS NA PRVOM MJESTU

Od dvanaeste godine, kad je moj glas čula profesorica Darija Hreljanović, glazba je neizostavni dio mog života, a kako se za svaki nastup treba dobro pripremiti, ne preskačem odmor i san. U ovim zimskim mjesecima pijem više čaja s medom i uzimam vitamine za imunitet. Ako sam prehlađena, koristim dodatne preparate poput šumećeg kalcija, kod grlobolje Tantum verde sprej i obavezno se inhaliram kamilicom i kaduljom. Što se tiče hrane i pića, samo izbjegavam hladno, a prije godinu dana sam izbacila gluten i šećer.


RUTINA KOJA SPAŠAVA

Imam suhu i dosta osjetljivu kožu, zbog koje sam isprobala razne preparate za njegu, a trenutačno koristim proizvode brenda Uriage - ujutro se umivam njihovom termalnom vodom, potom nanesem Uriage Xemose hranjivu kremu, a navečer Uriage Age Protect piling noćnu kremu. I uvijek nakon nastupa očistim lice njihovom micelarnom vodom i stavim kremu.


MAKE-UP MINIMALIZAM

U svakodnevnim prigodama vrlo se malo šminkam, nanesem samo tekući puder, maskaru, rumenilo i ruž u nekoj prirodnoj nijansi. Koristim Max Factor Radiant Lift tekući puder i maskaru Max Factor 2000 Calorie, kojoj sam vjerna već godinama. Ljeti mi pak tekući puder zamjenjuje tonirana krema sa zaštitnim faktorom.

image

Margareta Matišić

LUKšA MAROTTI

Čitajte i: Glumica Magdalena Živaljić Tadić već s 23 boji kosu jer ima mnogo sijedih i otkriva: ‘Baš nikad si ne bih kupila parfem‘


BOB ZA PROMJENU

Petnaest godina imala sam jako dugu kosu, gotovo do pleća, i tek sam se lani odvažila na promjenu - sada imam klasični bob i dobro se osjećam s tom dužinom kose. Bojala je još nisam, jednom sam samo stavila pramenove i ne bih ponovno. Što se tiče preparata, koristim šampon, regenerator i masku za kosu Herbal Essences, bez parabena i silikona, koji usput jako fino mirišu!


DESET NAJDRAŽIH

Velika sam ljubiteljica parfema, no teško mi je reći koji mi je najdraži - imam ih sigurno deset. Najbitnije mi je kako miriše na meni. Trenutačno koristim YSL Libre, prije toga Marc Jacobs Decadence, Chanel Coco Mademoiselle…

Zimski klasici su mi Dior Hypnotic Poison, Lancome Hypnose ili La Nuit Tresor… mogla bih nabrajati do sutra.

image

YSL Libre predstavljen je u rujnu 2019. u New Yorku.

BRIAN ACH/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Čitajte i: Pred ogledalom s mladom nadom hrvatske atletike: U šoping odlazim s trenerom i čeznem za tetovažom


MODNA KLASIČARKA

Unatoč tome što moj modni stil varira od svečanih haljina do casual odjeće, najviše volim klasičan, opušteni stil. Ne stavljam previše nakita ni previše boja. Najviše mi se sviđaju zemljani tonovi i crna pa u mom ormaru sigurno nećete naći žutu majicu.

Linker
16. travanj 2024 09:40