Dobar raspored

Olivia Palermo otkrila beauty rituale: Evo što obavezno radi čak dva puta tjedno!

U nastavku donosimo dnevnik ljepote poznate influencerice, a neke od ovih rituala možete i vi već danas isprobati! Ne morate biti Olivia da biste brinuli o sebi!

Ako netko brigu o sebi shvaća ozbiljno, onda je to Olivia Palermo. Vlasnica beauty branda i popularna Njujorčanka poprilično je "religiozna" kad je u pitanju njezina beauty rutina. Kako sama kaže, ne štedi na sebi. Obavezan termin u njezinom tjednom kalendaru rezerviran je dva puta tjedno za manikuru, za medicinske tretmane lica kao i za posjet nutricionistima, odlazak na akupunkturu te meditaciju.

Zvuči puno, da. Ali upravo ti trenuci pomažu modnoj influencerici i održavaju zdrav um i tijelo i daju joj energiju za redovne dnevne i poslovne aktivnosti, a pritom izgleda besprijekorno.

image

Olivia u Giambattista Valli kreaciji

PHOTOEVENTSHD/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Njega tijela bila mi je prioritet u vrlo mladoj dobi i to se odnosi na sve što jedem, kao i na vježbanje, redovite tretmane lica, pedikure, čišćenje zuba, ali i proizvode koje koristim", otkrila je Olivia za Marie Claire. Koliko svakodnevno provodi vremena vodeći računa o tijelu, zdravlju i ljepoti, Olivia ne otkriva jer kaže da oduvijek razmišlja o tome kao načinu života. U nastavku donosimo Olivijin dnevnik ljepote, a neke od ovih rituala možete i vi već danas isprobati! Ne morate biti Olivia da biste brinuli o sebi!

Jutarnja vježba

Probudim se, pozdravim muža i poljubim ga. To je stvarno lijep način za početak dana, da budem iskrena. Volim jutarnji mir pa uzimam vremena da razmislim o sebi i bavim se malo meditativnim mislima. Odmah nakon toga vježbam i to uz pomoć trenerice Tracy Anderson. Ove godine sam malo više fokusirana na pilates i ja sam malo opsesivna po tom pitanju pa vježbam pet-šest puta tjedno, ali važno je dati mišićima odmor i slušati svoje tijelo.

image
THEIMAGEDIRECT.COM/THE IMAGE DIRECT/PROFIMEDIA

“Me-Time” manikura

Dva puta tjedno odlazim u omiljeni salon u Plazi na manikuru, pedikuru i masažu leđa. Obožavam to vrijeme i tad se osjećam potpuno svoja. Kad se vratim s putovanja ili mi treba samo minuta odmora, uvijek odem tamo. To je kao moje malo utočište.

Zdrave navike

Kao Njujorčanka često jedem vani, ali uvijek zdravo. Redovito slušam savjete nutricioniste. To je važno jer se tijelo stalno mijenja, pa ga želite prodrmati. Johannes, moj suprug i ja već godinama jedemo samo hranu biljnog porijekla. Jedemo ribu i piletinu, ali ne i crveno meso.

image
ZAPATA/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Akupunktura

Od svoje 21 godine idem na akupunkturu kod iste osobe. Nevjerojatno je i stvarno je učinkovito. Meni je akupunktura pomogla kod kroničnih bolova u leđima i grčenja mišića.

Meditacija

Jako vjerujem u meditaciju zvukom - super je moćna. Radi se o pronalaženju pravih tonova i ponovnom kalibriranju valnih duljina mozga.

image

Olivia Palermo na Elie Saab Haute Couture reviji

ZABULON LAURENT/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

Dežurni dermatolog

Svakog petka idem dermatologu na njegu lica, volim kemijski piling i terapiju laserom. Od svoje 14. godine idem istom dermatologu i tad sam stekla naviku redovite njege kože. Cijeli život smo u toj koži i moramo je održavati.

Malo, ali kvalitetno

Moja koža ne podnosi puno proizvoda, da budem iskrena. Redovito čistim lice i koristim ručnik za pranje lica kako bih uklonila masnoću s lica, a obavezno koristim lagane serume i hiratantne maske.

image

Olivia Palermo i suprug Johannes Huebl na Ibizi

ELKIN CABARCAS/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Redovito šišanje

Od 18. godine idem istom frizeru i svaka tri tjedna šišamo vrhove. Perem kosu svaki dan i jako je zdrava. Nakon pranja, kosu počešljam, nanesem sredstvo za zaštitu od topline kako bih zaštitila boju i koristim kvalitetno sušilo za kosu i da, svaki dan sužim kosu sušilom. Važno mi je da kosa izgleda savršeno i prije nego započnem dan.

image
-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Make up

Srećom, znam se sama savršeno našminkati i ponosna sam na to. Koristim Charlotte Tilbury puder, volim seksi, smoky eye i duge trepavice. No, s godinama sam naučila i zavoljela i više od smokey eya i redovito koristim sprej za fiksiranje make upa.

Linker
19. travanj 2024 04:10