Pred ogledalom

Mlada glumačka zvijezda Helena Vuković otkriva što od make-upa obavezno koristi i zašto su joj šiške ‘tiha patnja‘

Iako joj je tek 26 godina, zvijezda filma ‘Deset u pola’ odavno je shvatila da treba voljeti sve nesavršenosti svog izgleda i naučila je ponašati se pred kamerama dok ti život zagorčava jedna bubuljica.

PAKLENA KOMBINACIJA

Imam normalnu i zdravu kožu, s masnijom T-zonom i proširenim porama, no osjetljiva je zimi te se pod utjecajem hladnoće i vjetra često ljušti. Dakle, istodobno masna i isušena - paklena kombinacija! Isprobala sam razne kreme, a problem mi je riješio Hada Labo Tokyo Skin-Plumping gel, koji u sebi sadrži pet vrsta hijaluronske kiseline. Inače za njegu koristim Biologique Recherche kozmetiku, konkretno U mlijeko za lice i Lotion P50.

PRIRODAN TIP

Šminka me čini ozbiljnijom, a ja volim kada izgledam vedro i svježe: zato samo na čisto lice stavljam “malo zdravlja”, odnosno ružičasto rumenilo. Maskarom naglasim oči, sjajilo na usne i to je to. Ne koristim puder, samo ponekad nanesem La Roche-Posay Effaclar Duo Unifiant korektivnu kremu za toniranje. Lana, koju glumim u filmu “Deset u pola”, prirodan je tip kao i ja, tako da su mi na snimanju samo naglašene moje crte lica. No, ta profesionalna šminka toliko je teška da mi je već prvih dana iskočila bubuljica - i zadržala se do kraja snimanja. Šalili smo se kako držimo čak i “kontinuitet Helenine bubuljice”.

image

Helena Vuković

FOTOGRAFIJE: ALMIN ZRNO

Čitajte i: Pred ogledalom sa Sarom Moser: Od svih beauty rituala, najviše voli yumeiho masažu koja joj pomaže kod skolioze

ČEŽNJA ZA ŠIŠKAMA

Svoju prirodnu tamnosmeđu kosu nikad nisam bojila - osim jednog dosta neuspješnog eksperimenta u prvom razredu srednje, kad sam stavila crveni kolor-šampon. Boja je bila grozna, ali mislila sam da će se za tjedan-dva isprati - no nakon svakog pranja bilo je sve gore. Kosa mi je prirodno kovrčava i zbog toga se nikad nisam odvažila odrezati šiške, a baš bih ih rado imala. Možda će neka uloga zahtijevati takvu frizuru pa će mi to biti razlog da ih napravim. Inače, koristim šampon Wash&Go za masno vlasište te indijsko ulje Brahmi Amla - za obnovu i brži rast kose.

TAKVA SAM KAKVA JESAM

Volim svoju visinu jer mi daje eleganciju, iako tih 177 cm nisu idealni za posao kojim se bavim jer sam viša od mnogih partnera. U pubertetu sam bila nezadovoljna izgledom, mučile su me strije na bedrima, kruškasti oblik tijela, stopalo broj 41, za ruke mi je netko rekao da su mi kao lopate...

image

Helena Vuković

FOTOGRAFIJE: ALMIN ZRNO

Sada volim sve svoje “nesavršenosti” - jer to sam ja, takva kakva jesam.

MIRISNA ČISTOĆA

Često me oduševi parfem koji osjetim na drugoj osobi, a onda shvatim da na meni ne miriše tako lijepo. Još nisam pronašla “svoj” parfem, ali sam otkrila da je mirisna nota magnolije zajednička svim parfemima koji su mi se ikad sviđali. Trenutačni favorit mi je Prada La Femme, a ljeti volim laganije mirise, koji mi na kožu donose osjećaj svježine i čistoće, kao što je Bvlgari Omnia.

TERETANA I JOGA

Vodim računa o svom zdravlju, a najvažnije što sam učinila po tom pitanju - odbacila sam cigarete. Inače, snagu i kondiciju održavam treninzima u teretani, kako bih bila spremna za fizički zahtjevne projekte, a joga i meditacije pomažu mi da se opustim i oslobodim stresa - što pridonosi fizičkom i mentalnom zdravlju.

Čitajte i: ‘Pred ogledalom‘ s Margaretom Matišić: Modna klasičarka obožava mirise, ali ne mijenja rutinu u njezi kože

Linker
17. travanj 2024 18:55