PRED OGLEDALOM

Odmor nakon snimanja iščekivanog filma: Iva Babić obožava čitati i u vreloj kadi hraniti suhu kožu

Na setu filma "Dnevnik velikog Perice", u kojem tumači jednu od glavnih uloga, 32-godišnja glumica naučila je nekoliko novih frizerskih i vizažističkih trikova, a nakon završetka snimanja prvo je uronila u vruću kupku s mirisnim solima.

Vanjska i unutarnja njega

O njezi kože vodim brigu od najranije mladosti, a s obzirom na to da je vrlo suha, “napajam” je iznutra i izvana: pijem puno vode i redovito nanosim hidratantne kreme. Proizvode često mijenjam, isprobavam razne brendove, a trenutačno koristim Balea Beauty Effect s hijaluronskom kiselinom.

Savjeti profesionalaca

Jako volim promatrati šminkerice na setu i od njih sam puno naučila, a na "Dnevniku velikog Perice" uživala sam u bogatom make-upu i voluminoznim frizurama inspiriranim velikim glumicama iz šezdesetih, kao što su Brigitte Bardot i Monica Vitti. I sama se svakodnevno šminkam, a jedina razlika između dnevnog i večernjeg looka je u - intenzitetu. Uvijek nanosim korektor, maskaru, rumenilo, obavezni MUD crni tuš i Revolution ruž, a u posljednje vrijeme ne mogu odoljeti tamnoružičastoj nijansi Lust.

image
Iva Babić obožava se opuštati u vrućim kupkama, a tijekom tog procesa voli čitati. Suhu kožu tijela nastoji njegovati što više i bogatije.
Vladimira Spindler

Sama svoja majstorica bojanja

Kad nakon pranja na kosu nanesem masku, umotam je u topli ručnik i ostavim što dulje jer na taj način bolje djeluje. To sam naučila na setu i odmah isprobala s Ziaja keratinskom maskom od kozjeg mlijeka. Stvarno je pomoglo i kosa je nekako živnula: inače je vrlo suha jer je godinama bojim, i to u kućnoj radinosti. Isprobala sam sve nijanse osim fluorescentnih, no najbolje se osjećam kao plavuša.

Kupka kao terapija

Nakon višemjesečnih snimanja najbolje se opuštam u - kadi. Kupanju uvijek dajem prednost u odnosu na tuširanje. Najveći gušt mi je čitati u kadi punoj tople vode, natopljenoj mirisnim solima. Inače, trenutačno čitam "Aleksandrijski kvartet" britanskog pisca Lawrencea Durrella.

image
Budući da je kreativna duša, Iva je sklona sama izrađivati vlastiti nakit.
Vladimira Spindler

Mirisne slabosti

Slaba točka su mi parfemi, koji su za mene najfiniji element kozmetike. Imam ih puno, često ih dobivam na dar, a sviđaju mi se oni svježih nota, cvjetni i drvenasti. Među najdražima su mi "L’Eau d’Issey" Isseya Miyakea i legendarni Diorov "J’Adore", a već godinama koristim i "One" Calvina Kleina.

Nakit u vlastitom dizajnu

Odmalena sam kreativna, a posljednjih godina izrađujem nakit od metala, drva i bisera, oslikavam majice i jakne, dodajem im zakovice i ušitke. Volim stvarati i ono što napravim darujem prijateljicama. Sebi sam pak ostavila narukvicu od predivnih riječnih bisera nepravilnog oblika koja mi je jako draga. Nikad je ne skidam s ruke.

Čitajte i:

Ivu Babić dečko Antonio Nuić odveo je pred oltar - ali samo na filmu

Redatelj i glumica nisu mogli sakriti zaljubljenost na crvenom tepihu

Pala je zadnja klapa serije 'Dnevnik velikog Perice': Uskoro ćemo saznati sudbinu obitelji Šafranek

Linker
18. travanj 2024 17:32