Anatomija ljepote

Nadahnite se: Slavna Britanka u Netflixovoj hit seriji ima šminku i frizuru koja je idealna za ovo doba godine

Sienna Miller zvijezda je hvaljene mini serije ‘Anatomija skandala‘ u kojoj tumači ulogu prevarene supruge. U skladu s njezinim unutarnjim previranjima filmski vizažisti i frizeri potrudili su se da izgleda što prirodnije, a rezultat je toliko sjajan da je Vogue njezin make up i frizuru istaknuo kao novi trend za mjesece pred nama.

"Možete misliti o seriji što hoćete, ali se o jednom ne može raspravljati: frizura i šminka Sienne Miller su besprijekorni", ovim riječima je britanski Vogue započeo članak posvećen zvijezdi mini serije "Anatomija skandala" o kojoj se ne prestaje pričati otkako je početkom mjeseca premijerno emitirana na Netflixu.

image

Modna biblija nahvalila je prirodan make up britanske glumice.

SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Za ulogu prevarene žene koja se suočava s izdajom i lažnim životom Millerica je dobila brojne pohvale, a njezin make-up i frizure iz serije nadahnuli su stručnjake za ljepotu.

Kako piše Vogue, Sienna u svakom trenutku izgleda privlačno i odmjereno, iako se na momente čini kao da je kosu sama uređivala te da na licu nema ni trunke šminke. A takav "look", ističe autor članka, savršen je za proljeće i ljeto.

"S obzirom na to da Sienna tumači ženu kojoj se zbog suprugove prevare svijet ruši kao kula od karata, bilo bi neprimjereno da izgleda kao da ide na neki party. Njezin make up i frizura morali su biti odraz njezine privatne drame", pojasnila je za Vogue glavna vizažistica i frizerka na setu Kate Benton, čija je bila ideja da glumica izgleda što prirodnije.

Čitajte i: Najveća britanska zavodnica sanja o udaji: Dosadilo joj je biti vječna zaručnica!

Kako bi to postigla Bentonica je umjesto tekućih pudera koristila Burberryjev Ultimate Glow Foundation, a za točke na licu koja traže jače prekrivanje, poslužila se paletom sa šest boja PAM Daniel Phillips profesionalnog brenda Maqpro. Vogue ističe da je pun pogodak postigla i s blago naglašenim Sienninim jagodicama za što je, pak, zaslužno rumenilo Chantecaille Cheek Gelee.

image

Sienna je poznata po njegovanoj dugoj kosi, a u seriji joj je često skupljena u ležernu pundžu.

SPARTACUS/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Što se tiče Siennine plave kose, koja joj je zaštitni znak, svima su se najviše svidjeli njezini blagi valovi, a Bentonica ih je postigla uz pomoć štipaljki tako da je njima 'lomila' samo vrhove.

'Ponekad čak nisam ni koristila četke za kosu, nego bih frizuru oblikovala rukama. Uz kvalitetne preparate za kosu kao što su Bumble i Bumble's Dryspun Texture Spray, zapravo vam ne trebaju uvijači i slični pomagači', otkrila je za Vogue Siennina frizerka i šminkerica.

Linker
15. travanj 2024 15:36