Profimedia, Alamy
Ulje od šipka

Bočica omiljenog beauty proizvoda Kate Middleton proda se svakih 20 sekundi

Zbog njegovih zacjeljujućih svojstava koristili su ga čak i Egipćani, Maje i Indijanci, a danas ulje od šipka Kate Middleton, Gwyneth Paltrow, Victoria Beckham i Miranda Kerr koriste kako bi imale čistu i mekanu kožu.

Ulje šipka čini čuda za kožu - prepuno je antioksidansa, smanjuje crvenilo kad se pojave prištići, usporava starenje kože i miriše odlično. Zaslužno je i za sjajnu kožu Vojvotkinje od Cambridgea, bočica njezinog omiljenog ulja brenda Trilogy proda se svakih 20 sekundi, a za ovaj eliksir 35-godišnjakinja izdvaja 54 dolara.

Photo Credit Must Read Zak Hussein<BR/>
The annual Trooping The Colour parade on June 17, 2017 in London.
<P>

<B>Ref: SPL1522011  170617  </B><BR/>
Picture by: Zak Hussein<BR/>
</P><P>
Zak Hussein
Vojvotkinja od Cambridgea, poznata po savršenom tenu, koristi šipkovo ulje

trilogy.com

Zašto je dobro?

Hladno prešano ulje dobiva se od sjemenki voća koje ostane nakon što specifične vrste ruže ocvatu. Šipak se skuplja većinom u Čileu te je njegovo ulje prepuno vitamina, antioksidansa i esencijalnih masnih kiselina koji ga čine idealnim za hidrataciju kože te smanjivanje ožiljaka, bora, tamnih mrlja i podočnjaka. Lagano ulje bogato je vitaminima E, C, D i beta karotenom, a zbog velike količine vitamina A i C, koji stimuliraju proizvodnju kolagena, regenerira kožu te ju čini mekom i sjajnijom. Antioksidansi iz ulja prodiru duboku u kožu te pomažu u nestajanju crvenila, smanjenju tamne pigmentacije i zacjeljivanju ožiljaka.

Kako se koristi?

Nekoliko kapljica ulja na očišćeno se lice umasirava direktno u kožu ujutro i navečer. Suho ulje brzo će se upiti, a već nakon nekoliko dana postići će se zdravi sjaj kože lica.

Linker
19. travanj 2024 07:28