važan dio rutine

Koža vam nakon ljeta nije u dobrom stanju? Pet kemijskih pilinga riješit će taj problem

Ako vam se ne da zakazivati termin kod kozmetičara, ništa zato. Koži možete vratiti svježinu i blistavost i kod kuće.

Kada vam netko spomene piling, na što vas asocira taj pojam? Većinu nas na kremasti ili gelasti proizvod koji u sebi sadrži sitne čestice koje vrše mehaničko "struganje" mrtvih stanica kože kako bi se otkrile one nove. Iako nam mehanički pilinzi pružaju trenutnu satisfakciju u obliku glatke kože, mogu biti preagresivni za neke vrste kože, primjerice, osjetljivu, kožu sklonu aknama i crvenilu.

U igru tada ulaze kemijski pilinzi koji mrtve stanice ne uklanjaju samo površinski, već prodiru u dublje slojeve kože pa uklanjaju tamne mrlje i hiperpigmentacije, potiču proizvodnju kolagena koja s godinama opada, poboljšavaju tonus i teksturu, uklanjaju ožiljke od akni te koži vraćaju prirodni sjaj. Kemijski pilinzi obično se provode u profesionalnim kozmetičkim salonima jer sadrže razne vrste kiseline koje se upotrebljavaju ovisno o tipu i stanju kože.

No, sa sve većim rastom beauty industrije, takvi su proizvodi postali dostupni i za kućnu upotrebu jer je praktičnije navečer nanijeti piling i ujutro se probuditi s osvježenom kožom, nego čekati na svoj termin kod kozmetičara.

U nastavku pogledajte nekoliko kemijskih pilinga koje vrijedi imati na polici u kupaonici. Ali zapamtite, prije korištenja pilinga, dobro pročitajte njegov sastav i za kakvu kožu je namijenjen.

image

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution Piling, douglas.hr, 51,92 kn, 6,89 €.

THE ORDINARY

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

The Ordinary je popularan zbog jednostavnog sastava proizvoda koje obožavaju mnogi beauty poklonici. Ovaj piling na nježan način uklanja ožiljke od akni i vraća blistavost tenu zahvaljujući 30-postotnoj koncentraciji alfa i beta hidroksi kiselina.

image

The Body Shop, Drops of Youth Youth Liquid Peel, Thebodyshop.hr, 159,00 kn/21,10€.

THE BODY SHOP

The Body Shop Drops of Youth Liquid Peel

Riječ je o pilingu vrlo zabavnom za korištenje jer na očigled skida mrtve stanice kože koje potom samo isperete s lica. Možete ga koristiti i na vratu, dekolteu i leđima, a osim kiselina sadrži runolist, morsku božikovinu i ulje moringe.

image

Drunk Elephant T.L.C. Sukari Babyfacial AHA + BHA Mask, spacenk.com, 593 kn, 77.50 €.

DRUNK ELEPHANT

Drunk Elephant T.L.C. Sukari Babyfacial AHA + BHA Mask

Ova piling maska formulirana je 25 posto AHA kiselina - glikolne, vinske, mliječne i limunske te 2 posto salicilne kiseline. Ta moćna kombinacija poboljšava teksturu kože, antioksidansi joj vraćaju sjaj, niacinamid suzbija crvenilo i posvjetljuje dok ekstrakt matcha čaja umiruje.

image

Dr. Jart+ Pore Remedy 5% Multi-Acid Radiance Peel, spacenk.com, 265 kn, 34.50 €.

DR. JART

Dr. Jart+ Pore Remedy 5% Multi-Acid Radiance Peel

Vrlo osjetljiva koža voljet će Dr. Jart piling s AHA i BHA kompleksom. Vrlo je nježan te ne izaziva reakcije, trenutačno čini kožu blistavijom i glađom, a istovremeno smanjuje vidljivost pora.

image

Olival Piling Tonik AHA PHA, olival.hr, 79,90 kn, 10.6 €.

OLIVAL

Olival Piling tonik

Piling tonik zasniva se na 5,9% AHA i PHA kiselina, ekstraktu jabuke i njegujućim, hidratantnim sastojcima - hijaluronskoj kiselini, betainu, glicerinu i pantenolu. Njegova prilagođena pH vrijednost od 3,6 jamči stabilnost formulacije i učinkovitu eksfolijaciju.

Linker
18. travanj 2024 17:22