ODVAŽNE I SVOJE

Ove zvijezde nose sijedu kosu sa stavom, među njima su i dvije Hrvatice

Ukoliko ste mislili da su sijede vlasi out, pogriješili ste! Sijeda kosa, nekoć siguran znak starenja postaje prihvaćen trend među ženama.

Svakog dana sve više slavnih žena odbija skrivati svoju sijedu kosu. Naime, sijeda kosa i dalje može izgledati mladenački, zahvaljujući današnjim frizurama, naročito onima slojevitima. Sijeda kosa postala je popularnija nakon što su slavne osobe poput Ariane Grande i Kim Kardashian West popularizirale ovaj izgled kasnih 2010-ih. Iako na prvu zvuči neobično, sa sijedom kosom možete izgledate svježije i mlađe, a odlično stoji ljudima svih dobi.

Sijeda kosa najbolje izgleda na maslinastoj i svijetloj puti sa žutim podtonovima. Ako imate ružičasti ton, vaša koža može djelovati crveno i nadraženo s hladnom sivom nijansom.

Nemojte misliti da vas sijeda kosa čini starijima. Kosa prirodno gubi pigment kako starimo, međutim frizeri naglašavaju da sijede nijanse iako se stereotipno smatraju starenjem, mogu izgledati odlično, posebno ako je nosite sa stavom.

image

Glumica Helen Mirren

SNAPSHOT-PHOTOGRAPHY/T SEELIGER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Britanska, kazališna i televizijska glumica Helen Mirren godinama nosi sijedu kosu, a glumica je nedavno za Vogue otkrila što ju je potaknulo da zavoli svoju kosu. Rekla je da ju je inspirirala uloga kraljice Charlotte u Ludilu kralja Georgea. U vrijeme kraljice Charlotte, 18. stoljeću, sijeda se kosa smatrala idealom ljepote.

"Žene bi u to vrijeme kosu napudrale u bijelo i sivo jer je to bilo nevjerojatno privlačno", izjavila je Mirren. Nakon filma je odlučila prigrliti svoju prirodnu boju kose.

“Moram reći da mi je zapravo bilo vrlo lako jer mi je kosa uvijek bila plava”, poručila je glumica.

image

Diane Keaton

MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Američka filmska glumica Diane Keaton sijedu kosu nosi odlično te uvijek na dodjeli Zlatnih globusa ukrade poglede. Ne radi se samo o tome da nas impresionira samo njezina odvažnost, već i nijansa. Keaton već godinama nosi tamno sijedu, a ako želite postići ovakav ton potrebno je nekoliko sati u salonu. Još uvijek se ne zna je li ovo u njezina prirodna boja ili ne, ali ne bismo se iznenadili da je to u potpunosti njezina prirodna boja.

image

Sarah Jessica Parker

TAYFUN COSKUN ANADOLU AGENCY VIA AFP

Glumica Sarah Jessica Parker sijedu kosu nosi sa stilom, a kaže da joj se na samu spomen da je zbog toga hrabra i odvažna, ‘diže kosa‘ na glavi.

Možda se sjećate prošlog ljeta kada su je paparazzi fotografirali dok je večerala na Manhattanu. Imala je kosu začešljanu unatrag, a s naslovnica je vrištalo: "Sarah Jessica Parker je posijedila!". Fotografije su u kratkom roku postale viralne.

“Postalo je naporno i svi su mediji brujali o tome koliko sam hrabra što imam sijedu kosu”, izjavila je glumica te dodala: "Zamolila sam ljude da prestanu govoriti takve stvari jer me ljute!"

"Ne znam zašto je sijeda boja sramota i otkad bi se trebale sramiti jer starimo", poručila je Parker nakon što je njena kosa izazvala reakcije fanova koji su je navikli gledati kao plavušu.

image

Jadranka Kosor

GORAN MEHKEK/CROPIX

Jadranka Kosor, bivša premijerka Republike Hrvatske sijedu kosu već dugo nosi i ona je postala njezin zaštitni znak. Iako je već godinama vjerna samo jednoj boji i frizuri, u mladosti nosila je potpuno drugi stil - dugu tamnu kosu koju je s godinama kratila dok nije došla na šarmantnu pixie frizuru koja je još uvijek pri vrhu omiljenih ženskih frizura. Ona, kao i mnoge druge žene sa sijedom kosom, dokaz su da je sijeda kosa simbol ženstvenosti.

image

Zvončica Vucković

JOSKO SUPIC CROPIX

Zagrepčanka Zvončica Vucković već više od desetljeća ponosno nosi svoju sijedu kosu zahvaljujući kojoj je naš najzaposleniji plus-age model. Iako je u svijet modelinga zakoračila sa samo 16 godina, Zvončica njime uspješno vlada i u 61. godini i niti ne pomišlja na odlazak u mirovinu. Njezine tamne oči, upečatljive crte lica i bijele vlasi ne prolaze neprimijećeno gdje god da se pojavi.

Prekrasna Zvončica je jednom prilikom novinarki Glorije otkrila kada je prihvatila svoju sijedu kosu kao dio svog imidža.

‘‘U 36. godini sam otišla na more na tri mjeseca i vratila se s popriličnim sjedim izrastom. Na povratku u Firencu, gdje sam tada živjela sa suprugom i kćerima, šestogodišnjom Petrom i dvogodišnjom Galom, odlučila sam da želim pustiti svoju prirodnu kosu, bez bojenja. Jedino rješenje bilo je ošišati kosu skroz na kratko i vidjeti što će izrasti. Nisam se previše iznenadila kada sam vidjela potpuno bijelu kosu jer su mi i mama i tata također rano posijedili‘‘, priznala je manekenka.

Linker
30. ožujak 2024 07:09