Dizajn interijera

Povratak prirodi: Uz malo truda i vaš dom može postati oaza mediteranskog šarma

Topli zemljani tonovi imaju neutralan karakter pa se odlično kombiniraju s drugim bojama.

Moderni oblici stanovanja grubo odvajaju čovjeka od prirode, jer zelenila je sve manje, a betona sve više. Naša su realnost zgrade natiskane jedna uz drugu koje izazivaju osjećaj nelagode, pogotovo ljeti kad se asfalt užari, a mi postajemo njegovi taoci (barem do godišnjeg odmora). Upravo tada najviše žudimo za bojama, mirisima i teksturama prirode, pokušavajući ih unijeti u svoj dom. Zidovi obojeni u tople zemljane nijanse, predmeti napravljeni od sirovih materijala i bujno zelenilo definitivno mogu popraviti raspoloženje te interijer u kojem živimo učiniti toplijim i ugodnijim.

image

Tople zemljane nijanse, raskošno zelenilo koje buja u teglama od terakote

UNSPLASH

Terakota je tipična predstavnica tople palete boja, koja u dom unosi mir i harmoniju, ali i asocira na neke raskošne mediteranske ljetne rezidencije, pa ne čudi njezina iznimna popularnost. Iako su takve nijanse dugo bile rezervirane za vikendice na moru i kuće na ladanju, sve ih se češće može vidjeti i u gradu, pogotovo u stanovima većih kvadratura.

image

Fotelja Ruff brenda Moroso cijena na upit, www.do-shop.com

MOROSO

Topli zemljani tonovi imaju neutralan karakter pa se odlično kombiniraju s drugim bojama, pogotovo s maslinastozelenom, ljubičastom, sivom, crnom i bijelom. Bilo da je koristite za oblaganje velikih površina poput zidova i podova ili želite dati akcent prostoru kroz neke ukrasne detalje, terakota će začas vaš dom pretvoriti u opuštajuću oazu inspiriranu južnim krajevima.

image

Trosjed, Jysk, 3899 kn

JYSK
image

Stolna lampa 599 eura, www.nedgis.com

NEDGIS
image

Posuda za posluživanje, Lonci i poklopci by Bajde, 165 kn

LONCI I POKLOPCI
image

Tegla za cvijeće, vanjski promjer 43 cm, Bauhaus, 125 kn

BAUHAUS
image

Ukrasna jastučnica, HM Home, 3,39 eura

HM
Linker
16. travanj 2024 11:47