DOMAĆI DIZAJN

More kao inspiracija: Ne možemo se nadiviti kreativnim divotama Picolle Stelle

Keramika kreativke Zvijezdane Depikolzvane posveta je njegovoj autentičnosti, ljepotama i povijesnoj baštini.

"Smatram da je ljepota upravo u različitosti, moja djela su kao ljudi, različiti i savršeno nesavršeni", istaknula je Zvijezdana, koja svoje umjetničke radove sama i prodaje u trgovini Piccola Stella u gradu Krku.

Keramika s porukom - tako svoje radove opisuje Zvijezdana Depikolzvane, osnivačica brenda Piccola Stella. Ova energična kreativka s otoka Krka, po struci tekstilna tehničarka, posljednjih se pet godina bavi izradom dekorativnih predmeta, funkcionalne keramike i nakita, pronalazeći inspiraciju svuda oko sebe - u ljepotama prirode, životu "uz more i od mora" te u svojim promišljanjima o životu.

image

Stanovnici mora kao detalj na naušnicama.

Picolla Stella
image

Najljepši kompliment koji je Zvijezdana dobila bila je poruka od kupca koja je glasila: ‘Hvala što ste mi dušu nahranili ljepotom‘

Picolla Stella

Svaki je predmet priča za sebe - primjerice, stvarajući naušnice u obliku zvjezdače razmišljala je o regenerativnim moćima tog morskog bića. "Imati regenerativnu moć zvjezdače svatko bi poželio, ona nas uči da je život čudo i da smo sposobni postići sve što poželimo. Darivanjem morske zvijezde darujete simbol zaštite, obnove, obilja i simbol beskrajne božanske ljubavi", kaže umjetnica koja sve predmete dizajnira i izrađuje sama, a od materijala koristi glinu, žicu, staklo, konac, tekstil i drvo.

image
Picolla Stella

Svaki umjetnički rad, a posebno onaj s glinom iziskuje pažnju u izradi i posvećenost. Radi se u fazama - prvo treba osmisliti dizajn, slijedi gruba izrada i obrađivanje do krajnjeg proizvoda. Nakon toga proizvod zahtijeva sušenje, paljenje, glaziranje i na kraju ponovno paljenje." Svaki predmet je različit pa čak ni parovi naušnica nisu isti.

Smatram da je ljepota upravo u različitosti, moja djela su kao ljudi, različiti i savršeno nesavršeni", istaknula je Zvijezdana, koja svoje umjetničke radove sama i prodaje u trgovini Piccola Stella u gradu Krku.

Vrlo joj je važna interakcija s kupcima, a njihovo oduševljenje najveća joj je motivacija i hrana za dušu.

image

Svaki umjetnički rad, a posebno onaj s glinom iziskuje pažnju u izradi i posvećenost.

Picolla Stella
image

Minimalistički komplet posuđa.

Picolla Stella

Najtraženiji proizvodi su upravo oni koji nose otočku priču poput zdjelica za čačkalice s motivima ćukova i ovnova, zdjelica za slatkiše koje krasi motiv Frankopanske kule ili pak naušnice sa segmentima narodne nošnje. Sam naziv brenda i trgovine - Piccola Stella - ima simboliku. "Nametnuo se sam od sebe jer ‘piccola‘ na talijanskom jeziku znači ‘mala‘, a ‘stella‘ ‘zvijezda‘. Moje ime je Zvijezdana, a u prezimenu je piccolo i da - mala sam žena", objasnila je kroz smijeh.

Linker
18. travanj 2024 12:14