Davor Matota/CROPIX
Šarmantni spoj

Wow! Glumica zabljesnula na špici u neodoljivom vintage komadu, savršenom i za jesen

Anicu Kovačević sve češće privlači pažnju na špici, prvo svojim širokim osmijehom, a onda i stilom. Njezina zadnja kombinacija koju je 'izvela' u grad podsjetila nas je na stajlinge dama u zlatno doba Hollywooda.

Glumica Anica Kovačević, koju znamo iz serije "Stipe u gostima", jesen je dočekala u tipičnim bojama za to godišnje doba - crvenoj i smeđoj. S obzirom na odabir odjeće, čini se da je Anica ljubiteljica vintage komada koje spaja s modernim odjevnim predmetima.

Spica / Zagreb 26.09.2020. / foto: Davor Matota / Anica Kovacevic
Davor Matota/CROPIX
Anica je uspješno spojila vintage s modernim komadima.

Glumica, vidno dobro raspoložena, pozirala je u neodoljivom spoju haljine s printom lišća, smeđe kožnate jakne i takozvanim Mary Jane cipelama s remenčićima koje su se ove godine vratile na velika vrata. Mary Jane ili "babydoll" cipele dobile su naziv po liku iz stripa autora Richarda Feltona - sestrici glavnog junaka Bustera Browna koji se sa svojom nestašnom bandom uvaljuje u nevolje. Inače, lik Mary Jane baziran je na stvarnoj osobi, autorovoj kćeri istog imena.

U 30-im godinama prošlog stoljeća nosila ih je dječja filmska zvijezda Shirley Temple, a bile su i jedan od zaštitnih znakova legendarne manekenke Twiggy.

LITTLE MISS BROADWAY, Shirley Temple, 1938, dancing on the big city set
 TM and Copyright (c) 20th Century Fox Film Corp. All rights reserved.
Courtesy: Everett Collection,Image: 97111045, License: Rights-managed, Restrictions: For usage credit please use; ©20thCentFox/Courtesy Everett Collection, Model Release: no, Credit line: 20thCentFox / Everett / Profimedia
20thCentFox / Everett / Profimedia
Zaštitni znak Shirley Temple bile su Mary Jane cipele.

Mary Jane cipele tijekom godina su dobile mnoge varijante, ali prepoznatljiv remenčić po sredini stopala ostalo je njihovo glavno obilježje. Iako su ovakve cipele ostavljale djetinji dojam jer su ih prije uglavnom nosile djevojčice, u kombinaciji s haljinama, ali i trapericama ostavljaju vrlo ženstven dojam.

Anica ih je uparila s torbom u dvije boje, sunčanim naočalama s bijelim, mačkastim okvirom i crvenim ružem. Baš kao u zlatno doba Hollywooda, još joj samo fali crveni Cadillac!

Čitajte i:

Domaća glumica ni po ljeti se ne odvaja od traperica, ali zna trik kako da joj u njima nije vruće

Oh la la! Marina Matić u stilu francuskog šika na špici zablistala u legendarnim cipelama

Ana Sasso i dalje osvaja: Špicom prošetala u kulerskim komadima u pratnji posebnog muškarca

Modni dvoboj parova na špici: Dok su se dame potrudile zablistati, gospoda su išla linijom 'manjeg otpora'

Linker
30. ožujak 2024 15:51