za vruće dane

Vrijeme je za shopping: Pronašli smo fantastične modne favorite za ovo ljeto

Dok je tražila u kojem će komadu provesti ovo ljeto, naša kolumnistica Paula Šik Sik razmišljala je o silnim modnim savjetima koje je dobila kroz život i zaključila da - ne treba baš sve slušati!

Modno savjetovanje, vječno blagostanje.

Prve modne kritike, iliti savjeti, dolaze još iz doba naših baba (naravno i prije), ali čuvenu rečenicu "Odjeni čarape, preladit ćeš mjehur" upisujemo u povijest jer je čujemo i kad je vani 25 stupnjeva.

"Ne sidi na ladnom betonu, bubrige ćeš ostavit"- govori mi baba, a ne zna da jedan već nemam jer sam ga morala prodati kako bih platila "račune i dadžbine".

Također, razlikujemo tri skupine ljudi u svijetu kritika ili kritičnom, hrvatskom, svijetu mode:

  • Modni mačak i Cigi
  • Mater/baba
  • Svi ostali

Mačak i Cigi

Vjerojatno ću dobiti "trisku priko ušiju" što ih stavljam u istu rečenicu, ali sam mudro izbjegla podjelu pa ih svrstala obojicu na prvo mjesto. Mačak i Cigi su osobe koje, htio ili ne htio, se dotiču odjevnih kombinacija uglavnom poznatih ljudi. Tu smo pošteđeni mi "smrtnici" njihovih komentara i prozivke. Rozga sorry, ali nismo mi krivi što si "Moderna žena", nemamo para kao Seve da vičemo kako je ovo "Moja štikla" jer realno je posuđena i ne ostajemo zapaženi kao Lana kad se isfura neka "Majica".

Paula u haljini brenda Giorgia & Johns Zagreb, Galleria Importanne

Mater i baba

Ovo su najžešći kritičari bez dlake na jeziku, oštriji i od samog Cigija i Grubnića. Uvijek imaju ključne komade u svom ormaru za pokloniti i nadopuniti kolekciju kćeri/sinova pa čak i unuka. Najčešće su to čarape, štrample, šalovi i kape. A da! Potkošulje nikako ne smijem zaboraviti! Čudom se čude, proživljavaju blagi živčani slom, kada vide bose noge, gola leđa, tek opranu kosu (a van se ide) ili tračak kože vrata. Ne pričamo o zimskim mjesecima već o periodu od 9. do 5. mjeseca.

Svi ostali

Treća skupina mi je najdraža. Grubniću i Cigiju ne možeš zamjeriti jer "posal je posal, nek se dela". Ni materi, ni babi ne možeš zamjeriti, od puste brige i straha rade show. Ne možeš ih birati, a i da možeš opet bi njih izabrao. Svi ostali? E, oni su prva i druga skupina u jednoj. Ne zato što ti žele dobro, nego eto, čisto da se nađe koji "pametni" komentar na temelju odjevne kombinacije koje vide. Šuti, ni meni se ne sviđaju tvoje balerinke u kojima izgledaš kao da umjesto nogu imaš balvane pa te ne maltretiram s istim komentarom. Jer to se meni ne sviđa, što ne znači da tebe ne čini "lijepom" kada se gledaš u ogledalu. Ne zanima me kako sam spojila previše uzoraka, možda baš volim biti hodajući cirkus. Šuti, sve dok ne postaneš Cigi, Grubnić ili možda uđeš u obitelj kao majka. Što nećeš za sto života. Baba ne možeš biti kako god okreneš, babe su nezamjenjive.

Točkice su pravi hit, a svoj favorit Paula je pronašla u Giorgia & Johns u Zagrebu

Sve u svemu, ako nisi 1. ili 2. nemaš se što čuti, a do idućih kritika idem isprobati nove komade u kojima ću uživati cijelo ljeto! Pogledajte ih u videu!

U ime svih, vaša P.

Linker
18. travanj 2024 14:26