Transformacija u božicu

Tajna je u deset centimetara: Zbog ovog detalja Kate Middleton uvijek izgleda savršeno

Razlog zbog kojeg vojvotkinja izgleda kako izgleda nisu samo odjevne kombinacije. Uvijek nosi štikle s potpeticom od deset centimetara kojima naglašava eleganciju i autoritet buduće engleske kraljice

Svaki put kad se pojavi u javnosti, Kate Middleton očitava modnu lekciju o tome kako uspijeva pomiriti prigodu i ono što voli nositi. Mislili smo da je stvar u njenim odjevnim kombinacijama: činilo se da su strukirane, uglavnom jednobojne haljine u omiljenom "A" kroju razlog zbog kojeg je tako profinjeno elegantna, čak i kad reciklira već viđeno.

Međutim, britanski dizajner cipela Rupert Sanderson razotkrio je zašto Kate izgleda tako kako izgleda. Radi se o modnom detalju koji nećemo uočiti na prvu loptu, ali je najvažniji za stvaranje dojma koji ostavlja - štiklama.

image

Kate Middleton vjerna je jednom modelu cipela koje ima u svim bojama.

SOPA IMAGES LIMITED/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

"Njezina je omiljena visina potpetica 10 centimetara. One su razlog zbog kojeg se pretvara u božicu. Kad odbaci udobnu obuću za privatne prilike, zaposlena majka troje djece postaje jedna od najfotografiranijih i najglamuroznijih žena svijeta. Razliku čini tih deset centimetara potpetica," tvrdi dizajner.

Čarobni portal

Zbog štikli koje treba znati nositi, silueta vojvotkinje od Cambridgea se mijenja: glava se automatski podiže, leđa se izravnavaju, ramena se lagano šire, listovi na nozi se izdužuju. Kad hoda, čini se još višom, uspravnijom i autoritativnijom.

"U tom efektu mogu uživati sve žene. Transformacija u božicu dostupna je svima. Kad u dućan uđete u tenisicama ili u obući ravnih peta i odšetate iz njega u štiklama značajne visine potpetica, osjetit ćete kao da prolazite kroz čarobni portal: bit ćete samouvjereniji, osjećat ćete se glamurozno, svjesniji dojma koji ostavljate".

image

Naviknuta je na njih pa joj nije problem dugo stajati u štiklama.

SOPA IMAGES LIMITED/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Dakako, postoji i druga strana medalje. Treba moći izdržati tu visinu, čak i ako osnažuje žensko samopouzdanje.

Čitajte i: Poput prave princeze: Svi su gledali u dizajnerske cipele Kate Middleton koje je već furala

"Mogu razumjeti da žene zabrinjava tih dodatnih deset centimetara. Visoke žena bit će još više, što nije loše jer i vojvotkinja često nadvisuje svoje sugovornike. Ali ne odustaje od štikli. Štoviše, njima naglašava autoritet buduće kraljice. Točno je da štikle mnogi povezuju s neugodom i bolnim stopalima. Razumijem da ih je teško nositi cijeli dan ako niste navikli na njih", kaže dizajner.

image

Visoke potpetice nosila je i na Karibima.

SOPA IMAGES LIMITED/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Kate Middleton puno vremena provodi stojeći u cipelama sa Sandersonovim potpisom i osjeća se ugodno.

Kruna elegancije

Štikle kakve ona nosi mogu povećati snagu gležnjeva nosimo li ih intenzivno od jedne do tri godine, tvrdi studija južnokorejskog sveučilišta Hanseo iz 2015., čije rezultate prenosi Daily Mail. Poslije navedenog razdoblja trebalo bi prorijediti guštanje u vrlo visokim potpeticama jer stopala postaju sklonija ozljedama. No i tu treba učiti od Kate: kad osjeti zamor, štikle zamijeni za platforme premda se kraljica Elizabeta II. grozi te obuće.

image

Za sve protokolarne dužnosti njen su izbor salonke s potpeticom od deset centimetara.

SOPA IMAGES LIMITED/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Čitajte i: Objavljen video: Kate Middleton imala je neočekivanu reakciju na komentar obožavateljice da će biti odlična princeza

Kad joj prilike dopuste, nosi i sportsku obuću. Ali ne i japanke ili balerinke potpuno ravnih peta. Jesmo li Kate Middleton ikad vidjeli u toj obući? Evo zašto nismo: ortopedi tvrde da su japanke lošiji izbor od štikli jer nemaju podršku za stopala s donje strane, pa dolazi do oštećenja svoda stopala. Prema tome, tko ne može izdržati omiljenu visinu potpetica buduće engleske kraljice, neka ih smanji. Ali ne odustajte od štikli: za krunu ženske elegancije uvijek treba naći mjesto u ormaru.

Linker
15. travanj 2024 04:24