Modni leksikon

Svjetska prvakinja u džudu izvan tatamija nosi elegantne komade, usklađene s tenisicama i štiklama

Borbena i ženstvena - tako bi se ukratko mogla opisati Barbara Matić koja ne skriva kako dečku iz ormara redovito "krade" sakoe koje kombinira s uskim trapericama.

Nije trebalo dugo da Splićanka Barbara Matić (26), aktualna svjetska prvakinja u džudu, pokaže kako i odjevnim stilom ozbiljno konkurira za zlatnu medalju.

Ormar joj je spoj elegantnih klasika i trendovskih komada, a za sportašicu kojoj su noge glavno “oružje”, ima i zavidan broj štikli.

Ovu zimu, doduše, namjerava provesti uglavnom u tenisicama. Osim što ih obožava, naime, savršeno joj, kaže, idu uz kapute od umjetnog krzna bez kojih su joj hladni mjeseci nezamislivi.

Čitajte i: Modni leksikon Nike Turković: ‘Nikad ne reci nikad - osim kad je riječ o prozirnim najlonkama‘

Imate li više tenisica ili cipela s visokom potpeticom?

- Ovog drugog, jer tenisice brže iznosim. Izvan sportskih terena ne moram biti čvrsto na zemlji pa sam dosad skupila lijepu kolekciju od dvadesetak štikli koje nosim kad god mi se pruži prilika.

Koliko je bavljenje sportom utjecalo na vaš modni stil?

- Samo utoliko što volim komotne kombinacije. Srećom da je takva moda posljednjih godina postala jedan od stilskih postulata. Posebno mi se sviđa što su trenirke dobrodošle u svakoj prigodi. Nosim ih čak i uz kaput.

Što vam se najmanje sviđa u današnjoj modi?

- Tenisice sa skrivenom potpeticom. Zovem ih “štiklopatikama”. Mislim da je to jedina stvar koju nikada neću prihvatiti. Inače volim pratiti trendove i rekla bih da se moj stil s godinama dosta mijenjao.

image

Najskuplji komad u ormaru Barbare Matić je kožnata jakna brenda Mona.

PAUN PAUNOVIC/CROPIX

Čitajte i: Mirna Medaković Stepinac: ‘Haljina, tenisice i baloner moja je odjevna kombinacija u kojoj mi se čini da mogu osvojiti svijet‘

Gdje pronalazite ideje za svoje odjevne kombinacije?

- Najviše na Instagramu, a znam pogledati što ima novog i na Pinterestu te sličnim modnim stranicama. Jako mi se sviđa i odjevni stil splitskih blizanki i bivših tekvandoistica Ane Zaninović i Lucije Zaninović Kuzmanić, a najveći modni savjetnici su mi mama i sestra.

U čemu se osjećate poput filmske zvijezde?

- U dugoj crnoj haljini koja prati liniju tijela i crnim štiklama. No, nisam jedna od onih kojima dobar komad odjeće podiže samopouzdanje. Odlično se osjećam i u dnevnim kombinacijama. U điru po gradu tijekom zimskih mjeseci najčešće me se može vidjeti u trapericama, tenisicama te u kaputu od umjetnog krzna.

Imate li svoju boju?

- Ljetos su mi hit bile zelena i narančasta kojima sam “obojila” i svoj jesenski ormar. Dugo sam izbjegavala smeđu jer sam smatrala da mi kao brineti ne pristaje, no i nju sam u posljednje vrijeme jako zavoljela.

Kako se snalazite s online kupnjom?

- Internet shopping mi je otkriće, s obzirom na to da nemam vremena za šetnje po dućanima. Zadnje sam kupila kožnate hlače u Zari, koja mi je uz Mango najdraži high street brend.

Čitajte i: Zadarska glumica svoje modne odabire ne usklađuje s trendovima, a otkrila nam je i na što bi potrošila veći iznos

Koji je najskuplji komad u vašem ormaru?

- Crna kožnata jakna Mona. Ne žalim novca ni kad su u pitanju torbice, a kao pravoj Splićanki omiljeni modni dodatak su mi sunčane naočale.

U čemu su vam frajeri najzgodniji?

- U odijelu. Što najradije posudite iz muškog ormara?

- Svaku “hoodicu” od svog dečka s vremenom prisvojim, a sada mu “kradem” sakoe. Nosim ih uz uske hlače i, dakako, tenisice ili cipele s visokom potpeticom.

Linker
19. travanj 2024 20:58