Nova zvijezda Cavallija

Seks, moda i rock ‘n‘ roll vječno su mu nadahnuće, a zaštitni znak simbol Sunca

Kreator je postao miljenik mnogih slavnih žena koje se ne srame vlastite seksualnosti, pa je osmišljavao odjeću za nastupe pop diva Madonne, Beyoncé i Jennifer Lopez,a u siječnju će predstaviti prvu kolekciju za Cavallija.

Dok neki izbori na čelna mjesta u modnoj industriji izazivaju prijepore, odabir 44-godišnjeg dizajnera Fausta Puglisija na mjesto kreativnog savjetnika talijanske modne kuće Roberto Cavalli čini se logičnim i opravdanim.

Markantni Sicilijanac poznat je, naime, po upečatljivim, seksepilnim i provokativnim kolekcijama koje u potpunosti odgovaraju pojmu “glamazon” - kovanici riječi “glamur” i “amazonka”, koji se početkom tisućljeća koristio za smjele kreacije kakve je predstavljao Roberto Cavalli i drugi dizajneri sličnog stila.

image
Fausto Puglisi i Fabiola Beracasa-Beckman.
Shutterstock Editorial/Profimedia

Otkako je prije sedam godina osnovao vlastiti brend, kreator je postao miljenik mnogih slavnih žena koje se ne srame vlastite seksualnosti, pa je osmišljavao odjeću za nastupe pop diva Madonne, Beyoncé i Jennifer Lopez.

Prvi susret s modom imao je još u dječačkoj dobi, kad je s djedom išao krojaču koji mu je šivao odijela.

No, slavu nije stekao u rodnoj Italiji, već u Americi - s 23 godine odlazi prvo u New York, a potom u Los Angeles gdje radi kao asistent kostimografkinje Arianne Phillips, Madonnine stilistice, koja mu je otvorila vrata showbizza.

image
Popisu njegovih obožavateljica možemo pribrojiti i Zendayu Coleman, Katy Perry, Leu Michele i mnoge druge.
Shutterstock Editorial/Profimedia

Puglisijeve kreacije su 2010. zapele za oko dvojcu Dolce & Gabbana koji su ga uključili u projekt Spiga 2 za mlade dizajnere. Uspjeh kolekcije napravljene pod njihovim vodstvom donio mu je ponudu za posao kreativnog direktora kuće Emanuel Ungaro, u kojoj je radio od 2012. do 2017. Prvu kolekciju za Cavallija predstavit će u siječnju sljedeće godine.

Linker
13. travanj 2024 01:09