Vječna mala crna haljina

Procurile fotografije sa seta ‘Krune‘: Slavna Dianina ‘osvetnička‘ haljina oduševila gledatelje

Kreacija grčke dizajnerice Christine Stambolian navodno je čekala svoj trenutak pune tri godine, koliko ju je Lady Di držala u ormaru. Odlučila ju je odjenuti jedne posebno bolne noći.

Snimanje pete sezone popularne serije "Kruna", već je podiglo mnogo prašine. Nastavci u kojima scenaristi prikazuju neke od najpoznatijih trenutaka pokojne princeze Diane, zabrinula je čak i njenog sina princa Williama. No, producenti 'neumoljivo' idu dalje i snimaju scene koje se temelje na stvarnim događajima. Tako su u javnost procurile fotografije sa seta koje su otkrile jedan od najpoznatijih izlazaka Lady Di, zbog čega je uzbuđenje javnosti došlo do vrhunca.

Glumica Elizabeth Debicki, koja glumi Dianu u 5. sezoni, snimila je i izlazak omiljene princeze iz lipnja 1994., bila je riječ o gala večeri u galeriji Serpentine u Kensington Gardens. I davnih devedesetih, kao i sada svu pozornost ukrala je - mala crna haljina!

image

Elizabeth Debicki kao princeza Diana na setu serije 'Kruna'.

SPLASH/PROFIMEDIA

Nove fotografije sa seta pokazuju da Debicki nosi kopiju crne haljine koju potpisuje grčka dizajnerica Christina Stambolian, a koja je u javnosti dobila naziv - "osvetnička haljina".

Čitajte i: Princ William od Netflixa zahtijeva da iz pete sezone izbaci scenu kontroverznog Dianinog intervjua za BBC

Uska kreacija, koja prati liniju tijela, seže do iznad koljena, a krasi je duboki srcoliki izrez na dekolteu koji ostavlja gola ramena. Haljina je navodno 'čekala' tri godine u Dianinom ormaru, naime princeza od Walesa brinula se da je haljina previše smjela za kraljevske standarde.

image

Haljina grčke dizajnerice u narodu je prozvana i 'osvetničkom'.

SPLASH/PROFIMEDIA

Čitajte i: Omiljena torbica princeze Diane dobila je novo ruho: U moru jednoličnosti ističu se prava mala umjetnička djela

Čitajte i: Bezvremenski komad za sva godišnja doba: Obožavala ga je princeza Diana, a ne može mu odoljeti ni Kate Middleton

Odgovor na javno priznanje nevjere

Taj izlazak za Dianu bio je svojevrstan obračun, iste večeri princ Charles je na nacionalnoj televiziji priznao da je bio nevjeran tijekom njihova braka. Umjesto da otkaže sve javne događaje, Diana je prigrlila pažnju javnosti i to kako! Svoju mladost i ljepotu još je više naglasila haljinom koja uistinu je bila suprotna strogim protokolima kraljevske obitelji, naime na dvoru se ne odobravaju kreacije koje pokazuju gola ramena.

image

Kadrovi sa snimanja 5. sezone raspametili su gledatelje.

SPLASH/PROFIMEDIA

Serija "Kruna" poznata je po svojim prikazima članova kraljevske obitelji kako detalja njihove odjeće tako i događaja koji su se usitinu dogodili te koje su ljudi zapamtili. Tako da "osvetnička haljina" nije nikakva iznimka, a ovaj legendarni trenutak iz života Lady Di još je više uzbudio gledatelje, koji s nestrpljenjem iščekuju iduću sezonu. Gotovo sve reakcije na Twitteru pokazuju zapanjenost sa sličnošću između mlade glumice i mlade Diane.

Peta sezona ‘Krune‘ bavit će se katastrofalnim odnosima princa Charlesa i princeze Diane, a jedna od scena bit će i kontroverzan intervju s BBC-jevim novinarom. William se tome usprotivio još prošle godine, kada je i od javne televizije zahtijevao da taj intervju više nikada ne spominju niti ga emitiraju. No, čini se da produkcija "Krune" ide po svom.

Čitajte i: Princeza Diana je vječna modna inspiracija: Pronašli smo njezine najbolje proljetne outfite

Čitajte i: Peta sezona ‘Krune‘ nije i posljednja: Evo što sve znamo o ekranizaciji najtežeg perioda u životu kraljice Elizabete

Linker
14. travanj 2024 23:06