profimedia
Lekcije 'Kraljice srca'

Princeza Diana je vječna modna inspiracija: Pronašli smo njezine najbolje proljetne outfite

Iako se danas u kraljevskim krugovima najviše prate modni koraci Kate Middleton i Meghan Markle, mnogima neprežaljena kraljica stila svakako je bila princeza od Walesa. Elegancija i odmjerenost kojima je zračila neprestano nas fasciniraju pa smo 'iskopali' nekoliko njezinih modnih kombinacija koje lako možemo kopirati.

Prošlo je već gotovo 20 godina otkako princeza Diana ili 'Kraljica srca' kako su je mnogi zvali, nije s nama, no njezin utjecaj u svijetu još uvijek je jak, kako u društvenom, tako i modnom smislu. Za svoga života bila je nebrojeno puta proglašena jednom od najbolje odjevenih ženom na svijetu te dobila status modne ikone koja nam je i danas velika inspiracija.

Što god da je stavila na sebe, Diana je izgledala fenomenalno; čak i ne toliko zbog toga što je odjenula, već zbog načina na koji je taj odjevni predmet nosila - elegantno, ponizno, a opet damski, odmjereno i sa stavom.

Osim što je obožavala Chanel kompletiće, voljela je nositi i ležerniju odjeću poput traperica, običnih majica u kombinaciji sa sakoima, dok je u večernjim haljinama redovito 'pobijala' konkurenciju.

Kako smo već dobro debelo zagazili u proljeće, a ljeto nam kuca na vrata, iskopali smo nekoliko Dianinih proljetnih outfita

9 Jul 1995:  Portrait of Diana, Princess of Wales during the Lawn Tennis Championships at Wimbledon in London.  \ Mandatory Credit: Clive  Brunskill/Allsport
Getty Images
Diana je obožavala elegantna odijela, a nerijetko ih je 'ukrašavala' nakitom od bisera.

Bilo kuda, odijelo svuda

Za mnoge službene događaje, ali i one neslužbene, Diana je voljela uskočiti u damsko odijelo koje se sastojalo od suknje i kratkog sakoa. Voljela je tu elegantnu Chanel estetiku pa je na odijela često nosila nakit od bisera poput biserne ogrlice i okruglih bisernih naušnica.

NOV1996 1996 - PRINCESS DIANA AT THE VICTOR CHANG CARDIAC RESEARCH INSTITUTE , SYDNEY,  AUSTRALIA. (Photo by Patrick Riviere/Getty Images)
Getty Images
Uske haljine bez rukava na salonke srednje visokih potpetica voljela je nositi za topla vremena.

Ljubičasta kao vjesnica proljeća

Diana se nije ustručavala pokazati svoje atribute poput vitkih nogu, no to je radila s ukusom. Jednostavna haljina bez rukava upečatljive ljubičaste boje stajala joj je kao salivena, a kombinirala ju je uz nude salonke i torbu slične nijanse i poznatu bisernu ogrlicu.

Diana, Princess of Wales (1961 - 1997) attends a polo match, UK, 30th April 1984. (Photo by Steve Wood/Daily Express/Hulton Archive/Getty Images)
Getty Images
Ovakva kombinacija danas je odlična za bilo koju priliku.

Coolerica s dobrim ukusom

Nije važno što je ova fotografija crno-bijela jer se na njoj jasno vidi da se Diana voljela srediti čak i za sportske događaje, u ovom konkretnom slučaju - polo utakmicu. Prugasti oversize pulover ispod kojeg se nazirala košulja te široke tri-četvrt hlače i danas bi bili odličan izbor za bilo koju priliku, poslovnu ili privatnu. Dodatan cool efekt postigla je sunčanim naočalama u avijatičarskom stilu.

Getty Images
Pepita uzorak je bio čest gost u Dianinim modnim kombinacijama.

Vesele kockice

Diana je obožava i uzorke, posebice pepita koji je isticao njezin nježni šarm. Hlače do pola lista s uzorkom kockica, bijela košulja u paru s ružičastim pulover i bijele mokasine jedan su od njezinih najupečatljivijih outfita koji možemo lako kopirati.

Diana, Princess of Wales (1961 - 1997) accepts a jacket with an embroidered gold crown for Prince William from British singer and drummer Phil Collins of rock band Genesis, before the band gave a Royal charity concert at the National Exhibition Centre, Birmingham, UK, 2nd March 1984. (Photo by Steve Wood/Daily Express/Hulton Archive/Getty Images)
Getty Images
Diana je uspješno nosila čak i odijelo u muškom stilu s leptir mašnom.

Moda u njezinom slučaju nema granica

Ako mislite da žene ne mogu isfurati muško odijelo, prevarili ste se. Dokaz je upravo Diana kojoj je to pošlo za rukom nebrojeno mnogo puta. Bijeli sako s crnom leptir mašnom bio je dovoljan ukras njezinoj bujnoj kosi i iskrenom osmijehu. Tako se to radi!

Princess Diana - Unseen Archives by          Charles breaks an arm. Resplendent in red and white for the Garter ceremony at Windsor Castle.  EASTPRESS PICTURES /  SYNDICATION 1990, Image: 22049603, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: solo syndication / Solo / Profimedia
solo syndication / Solo / Profimedia
Šešire je Diana usklađivala s ostatkom outfita i tako postizala vrlo profinjen dojam.

Šešir kao neizostavan ukras

Jedan od modnih dodataka koje je obožavala bio je šešir koji je, baš poput kraljice Elizabete II., voljela uskladiti s ostatkom outfita. Ova crveno-bijeli spoj bio je dovoljno ozbiljan, ali i razigran u isto vrijeme, baš kao i ona sama. I još nešto - radio je nevjerojatan kontrast s njezinim opojnim plavim očima. Poanta ovog looka - eksperimentirajte s bojama i oblicima, izađite iz okvira jer će vam se (vjerojatno) svidjeti.

Princess Diana
Princess Diana visiting Royal Brompton Hospital, Chelsea, London, Britain - Sep 1995, Image: 224824166, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features
Profimedia, TEMP Rex Features
Traperice, bijela majica i sako - Diana je znala kako privuči pažnju i najjednostavnijim modnim izborom.

Traper na sve

Za rješavanje svakodnevnih obveza, princeza Diana je najradije nosila traperice. Taj ultimativan komad uparila je s običnom, bijelom majicom i oversize sakoom, dok je struk istaknula širokim remenom, a na nogama je imala balerinke. Danas ovakav spoj možemo često vidjeti na ulicama u izvedbi trendseterica. Neke stvari nikada ne izlaze iz mode!

LONDON - NOVEMBER 1995:  Princess Diana, Princess of Wales, wearing  Virgin Atlantic sweatshirt, leaves Chelsea Harbour Club, London in November, 1995.  (Photo by Anwar Hussein/WireImage)
WireImage
Princeza Diana se vraća s treninga 1995. godine u veselim biciklističkim tajicama koje su istaknule njezine mišićave noge.

Sjaj biciklističkih tajica

Sigurno ste čuli (i vidjeli) da su se biciklističke tajice vratile u opticaj, a njihova ljubiteljica bila je i Diana. Kratke tajice boje breskve nosila je na sportsku majicu s printom, bijele štucne i bijele tenisice. Ovakvih modnih istupa u današnjim kraljevskim krugovima gotovo da ni nema, što je prava šteta i to ponovno dokazuje koliko je Diana bila originalna, svoja i nevjerojatno dobro modno potkovana.

Čitajte i:

Bezvremenski komad za sva godišnja doba: Obožavala ga je princeza Diana, a ne može mu odoljeti ni Kate Middleton

Omiljena torbica princeze Diane dobila je novo ruho: U moru jednoličnosti ističu se prava mala umjetnička djela

Pamti se i danas: Kultna haljina u kojoj je Diana plesala s Travoltom traži novu vlasnicu

Linker
23. travanj 2024 14:43