Zaslužile smo...

Party kod kuće: Donosimo ultimativne hit komade domaćih dizajnera za glamurozan doček

Brojna blagdanska druženja ove godine morat ćemo zamijeniti slavljem s tek nekoliko ljudi, no to ne znači da bismo ulazak u Novu godinu trebali provesti u pidžami ili trenirci, jer smo ih se posljednjih mjeseci ionako nanosili. Zato, odjenite nešto u čemu se osjećate poput dive!

Protekla godina nikome nije bila laka - pandemija, potresi, konstantan strah i neizvjesnost ostavili su traga na nama. Ipak, vrijeme blagdana je idealno za podsjetiti se kako smo dovoljno jaki i možemo prebroditi sve ako brinemo o sebi i drugima te da teška vremena ne znače da se ne bismo trebali i nemamo pravo veseliti. Baš naprotiv, trebamo još jače uroniti u dobro raspoloženje i osvijestiti na čemu sve možemo i moramo biti zahvalni.

Većinu posljednjih mjeseci proveli smo u trenirkama i pidžamama jer smo radili od doma, barem oni koji su si mogli priuštiti taj luksuz. Ipak, bilo bi zbilja šteta da Novu 2021. godinu dočekamo u istoj odjeći jer time samo poručujemo da nismo spremni na bolje dane koji će neminovno doći.

Možda naizgled zvuči tivijalno, ali dio blagdanske čarolije jest i volja da se dignemo s kauča, odjenemo najljepšu odjeću i dočekamo blagdane baš kao što bismo napravili kao nekada.

Raskošne boje, teksture, uzorci i sjajni detalji sigurno će u vašu svakodnevicu unijeti malo glamura i svečanog šarma, a kako ne biste gubili vrijeme na traženje savršenog outfita, donosimo 10 prijedloga iz dućana domaćih dizajnera.

ELFS

Aleksandar Šekuljica i Ivan Tandarić, dizajnerski dvojac koji stoji iza brenda ELFS, za blagdansku sezonu pripremio je haljine u kojima ćete se osjećati i ugodno i svečano. Naš izbor je divna haljina od tvida zanimljivog asimetričnog kroja koja pomalo podsjeća na staro doba Hollywooda. Uz nju odlično će ići torbica od istog materijala te klasične salonke u crnoj ili pak nekoj drugoj živahnoj boji, primjerice crvenoj.

image
ELFS kolekcija.
DANIJEL GALIĆ

Haljina Rahela, ELFS, 2800 kuna

image
ELFS kolekcija.
ELFS

Torbica Inga, ELFS, 1100 kuna

Boudoir

Sestre Morana Saračević i Martina Čičko Karapetrić nedavno su predstavile božićnu kolekciju koja obiluje bajkovitim kreacijama među kojima dominira tradicionalna božićna boja - crvena. U haljini optočenoj šljokicama i ukrašenoj velikom mašnom izgledat ćete poput bombončića. Ovoj neodoljivoj haljini dodajte raskošnu plišanu scrunchie gumicu da zapečatite look.

image
Boudoir kolekcija.
BOUDOIR

Haljina sa šljokicama, Boudoir, 4500 kuna

image
Boudoir kolekcija.
BOUDOIR

Božićna gumica za kosu, Boudoir, 200 kuna

Alduk

Kreacije dizajnera Ivana Alduka, koji je nedavno otvorio novu trgovinu na Trgu kralja Tomislava, uvijek izazivaju divljenje jer vam uz njih ne treba previše ukrasa. One su ukras same po sebi! Kratka crvena haljina od žakarda pun je pogodak za party kod kuće jer se ne morate bojati da će vam biti hladno. Osim toga, može se nositi stegnuta s remenom ili bez.

image
Ivan Alduk
ALDUK

Kratka žakard haljina, Alduk, 1400 kuna

LeiLou by Alex Dojčinović

Aleksandra Dojčinović vrlo je poznato ime na domaćoj, ali i svjetskoj modnoj sceni. Nedavno je sklopila suradnju s poznatom njemačkom web shopping platformom Zalando i otvorila novi veliki showroom. Ako ste ove godine raspoloženi za neobične krojeve i bogate volane, nemojte zaobići njezinu haljinu predivne kraljevsko-plave boje uz koju obucite elegantne sive sandale na petu.

image
LeiLou by Aleksandra Dojčinović.
ALEKSANDRA DOJČINOVIĆ

Haljina Maura, LeiLou, 3499 kuna

image
LeiLou by Aleksandra Dojčinović.
JOHN PAVLISH

Sandale Calda, LeiLou, 1999 kuna

Diana Viljevac

Ako više volite jednostavan glamur, ne tražite dalje od haljina dizajnerice Diane Viljevac. Lepršavi, ali jednostavni krojevi uklapaju se u svaku priliku i odlično izgledaju na bogat nakit. Asimetrična haljina suptilne zelene boje nenametljiva je, a opet dovoljno zanimljiva. Da začinite look, uparite je s kontrastnom ružičastom torbicom i kožnim remenom u sličnoj boji.

image
Diana Viljevac kolekcija.
KARMEN POZNIĆ

Teka haljina, Viljevac, 1988 kuna

image
Diana Viljevac kolekcija.
DIANA VILJEVAC

Torba Kia, Viljevac, 1400 kuna

image
Diana Viljevac kolekcija.
DIANA VILJEVAC

Remen, Viljevac, 450 kuna

A'Marie

Bez pletiva zima je nezamisliva, a u vesti dizajnerice Anamarije Brkić osjećat ćete se kao pokriveni najmekanijom dekom. Napravljena je od angora vune, a naglašeni rukavi daju joj šarm osamdesetih. Uz nju odlično će pristajati hlače od nekog mekanog materijala ili čak donji dio trenirke, zašto ne?

image
A'Marie kolekcija.
A‘MARIE

Soft kiss vesta, A'Marie, 1550 kuna

image
A'Marie kolekcija.
A‘MARIE

Široke hlače, A'Marie, 980 kuna

Hippy Garden

Nitko nije rekao da su samo haljine pojam glamura jer to može biti i kombinezon. Udoban komad kao stvoren je za ručkove, večere i druženja u vlastitom domu, a ovaj s uzorkom cvijeća kojeg potpisuje dizajnerica Đurđica Vorkapić, koja stoji iza brenda Hippy Garden, dobro izgleda i na cipele, ali i na papuče.

image
Hippy Garden kolekcija.
FOTOGRAFIJE: HIPPY GARDEN

Kombinezon Octavia, Hippy Garden, 3.448,73 kune

LuLu Couture

Brend LuLu Couture osnovala je dizajnerica Martina Tutić još 2011. te je brzo postao jedan od omiljenih brendova na hrvatskoj modnoj sceni. Ponuda im je raznolika, a mi predlažemo fora haljinu na pruge različitih boja koja će unijeti dašak svježine u vašu svakodnevicu.

image
LuLu Couture kolekcija.
LULU COUTURE

Haljina Julies, LuLu Couture, 594 kune

Lilith by Katarina Baban

Ako ste u romantičnom raspoloženju, nećete pogriješiti ako odaberete nešto iz ponude Katarine Baban, glumice koja je svoju drugu strast našla u modi. Za pravi svečani dojam tu je divna haljina boje petroleja ili pak zlatna haljina posuta sjajnim fliterima.

image
Lilith by Katarina Baban kolekcija.
KATARINA BABAN

Zelena haljina Ivy, Lilith, 799 kuna

image
Lilith by Katarina Baban kolekcija.
KATARINA BABAN

Zlatna haljina Lilibeth, Lilith, 1199 kuna

Linker
19. travanj 2024 04:40