ISPISAO POVIJEST

Ovo je prvi muškarac u 106 godina britanskog Voguea koji je dobio svoju naslovnicu

Nakon što je podigao prašinu svojim modnim odabirom na Venecijanskom festivalu, glumac je pozirao Stevenu Meiselu za listopadsko izdanje časopisa.

Po prvi put u 106 godina dugoj povijesti britanskog Vogue na naslovnici se samostalno pojavio muškarac. Povijest je ispisao glumac Timothée Chalamet, pojavivši se na naslovnici za listopadsko izdanje časopisa.

"Smatram to neobičnim, izvanrednim i velikom čašću", izjavio je u videu za Vogue glumac, koji je i ranije privlačio pozornost svojim stilom i naprednim modnim izričajem.

Prošlog je tjedna Timothée uzburkao javnost modnim odabirom na premijeri svog novog filma "Bones and All" na Venecijanskom festivalu. Prošetao je crvenim tepihom u crvenom kombinezonu otvorenih leđa s potpisom svog omiljenog dizajnera Haidera Ackermanna, a fotke su ubrzo postale viralne na društvenim mrežama.

Glavni urednik britanskog Voguea Edward Enninful u svom je pismu otkrio kako je odabrao Chalameta za naslovnicu zbog njegove modne ličnosti koju "grozničavo prati" te stila koji je "toliko urođen i samouvjeren da podjednako nadahnjuje žene i muškarce".

"Od svjetlucavog unisex odijela do dnevne garderobe, vintage majica kratkih rukava i ležernog trapera, ne voli se ‘stavljati u kutiju‘, bez obzira ide li na koncert ili je uhvaćen u odsjaju tisuća bljeskalica”, opisao je glumca Enninful.

Naslovnicu i fotografije potpisuje Steven Meisel, a kroz njih se nastojala prikazati Chalametova volja za eksperimentiranje s modom. Tako na fotkama nosi najrazličitije komade, od biserne ogrlice do ružičaste perike i kožnih hlača.

Iako je Timothée prvi muškarac na naslovnici tiskanog izdanja britanskog Vogue, na jednoj od naslovnica digitalnog izdanja se 2018. pojavio pjevač Zayn Malik. Na naslovnici američkog Voguea se 2020. kao prvi muškarac pojavio Harryjev bivši kolega iz benda One Direction, Harry Styles.

Na naslovnici britanskog Voguea nekoliko puta su se pojavljivali muškarci kao pratnja ženama. S Anjelicom Huston je 1974. pozirao Manolo Blahnik, 2020. se Robbie Williams pridružio Giselle, a 2020. su naslovnicu krasili Marcus Rashford i Adwoa Aboah.

Linker
19. travanj 2024 07:58