GLAMUR U PAR KLIKOVA

Matea je pokrenula prvu stranicu za najam odjeće, provjerile smo kakav je interes

Glamurozne haljine za svečane prigode nikada nisu bile dostupnije zahvaljujući web stranici za najam odjeće Rent4style, iza koje stoji influencerica Matea Miljan Rafaj

Fast fashion i društvene mreže postavili su nove norme po pitanju odijevanja za posebne prilike. Influencerice na mrežama iz dana u dan pokazuju nove, dosad neviđene komade, a sve je manje onih koji "recikliraju" stylinge za svečane prigode. Negativne posljedice ovog trenda, poput gomilanja nepotrebne odjeće i onečišćenja okoliša, motivirale su novinarku i influencericu Mateu Miljan Rafaj da pokrene platformu Rent4style, koja se bazira na posudbi odjeće.

"Ideja je došla prije par godina kada sam shvatila da bespotrebno gomilam hrpu haljina koje nemam gdje nositi, nosim jednom ili nijednom. Palo mi je na pamet kako bi bilo super unajmiti i vratiti i tako sam malo krenula istraživati kako to rade vani. Ideja bi i puno prije ugledala svjetlo dana da se nije dogodila korona", priča nam Matea.

image

Matea je prošle godine otvorila showroom u Ivanić gradu

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

U srpnju prošle godine Matea je u Ivanić gradu otvorila showroom u kojem je izložila više od 200 haljina, a prošlog mjeseca njezina platforma je zaživjela i online. Na Rent4style web stranici dostupne su svečane haljine savršene za vjenčanja i večernje prigode, a proces naručivanja je vrlo brz i jednostavan.

"Haljina u pravilu mušteriji stiže u četvrtak, a GLS u ponedjeljak dolazi po nju. Stiže čista i vraća se nošena. Ponudu sam već proširila na odijela i torbice, a u planu je još puno toga", najavljuje Miljan.

image

Osim haljina, Rent4style nudi i odijela i torbice

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

A gdje nabavlja glamurozne kreacije koje su u Rent4style ponudi?

"Odjeću nabavljam na sve strane i ne vodim se ni cijenom ni brendom nego stilom. Osim što želim jest promijeniti navike žena i potaknuti ih na rentanje. Želim da shvate da njihov stil ne ovisi o cijeni i brendu", tvrdi influencerica.

Čini se kako joj to polazi za rukom jer je potražnja za najmom jako velika još od prvog dana.

image

Influencerica kaže da je potražnja velika od prvog dana

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

"Ugodno su me iznenadile djevojke koje žele rentati i koje u tome vide budućnost. Traženi su zaista različiti modeli haljina no možda najviše oni koji prekrivaju ‘sitne nedostatke‘", ispričala je.

Dodaje da joj je jako važno što kroz ovaj projekt pokušava barem malo utjecati na navike ljudi.

"Vjerujem da sam to i uspjela, kako kroz samo rentanje, tako i kroz način na koji se provodi. Profita ovdje još uvijek nema jer ovaj posao zahtjeva konstantno ulaganje i samim time širenje. Od novih modela, prostora, ljudi, weba, razvoja, marketinga, materijala… Sve što zaradim radeći druge poslove ulažem i ulagat ću u ovaj", kaže Matea.

image

Želja joj je promijeniti navike žena

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Za kraj nas je zanimalo hoćemo li Rent4style showroom uskoro moći posjetiti i u Zagrebu.

"Na webu se dugo radilo i konačno je ugledao svjetlo dana, olakšao poslovanje i dodao još jednu ozbiljniju notu cijelom projektu. Proširenje planiram svakako, ne samo na Zagreb, no sve u svoje vrijeme i kada financije dopuste", zaključuje.

Linker
17. travanj 2024 19:02