Naušnice Stacy Martin zasjenile su Natalie Portman.

 MATTEO CHINELLATO/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Dostižan luksuz

Crveni tepih Filmskog festivala u Veneciji preuzele su nove, neovisne draguljarske kuće

Blještavilo i veličina dragulja više nije trend: nose se statement komadi s pričom koji mogu zasjeniti styling holivudskih zvijezda.

Nakit je omiljena asocijacija na crveni tepih jer su dijamanti naši najbolji prijatelji, zauvijek. Pa ipak, blještavilo stalno istih draguljarskih kuća donose monotoniju. I tugu jer znamo da su njihovi komadi za nas san: kada se divimo nakitu od smaragda velikih poput golubljih jaja, kakve voli Angelina Jolie, svjesni smo da možemo samo maštati.

image

Angelina Jolie voli smaragde

STEPHEN LOVEKIN/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Pa ipak, trend se mijenja. Filmski festivali u posljednje vrijeme postali su mjesto za promociju nakita kakav si, možda, možemo priuštiti. Možda ne ‘flagship‘ modele poput neovisne draguljarske kuće Pomellato - komplet ogrlice i naušnica od bijelog zlata koji je na 78. Filmskom festivalu u Veneciji krasio američku glumicu Tiffany Haddish - ali to ne znači da se ne možemo počastiti nekim manje uočljivim (čitaj financijski dostupnijim) modelom? Primjerice, naušnice kakve je nosila belgijska glumica Cécile de France na predstavljanju filma "Illusions Perdues" moguće je nabaviti. Radi se o kreaciji venecijanske draguljarnice Nardi, piše New York Times, a izrađene su od zlata i murano stakla s intarzijama od tirkiza i ružičastih safira. Ukratko, nakit od murano stakla uvijek je nosiv i financijski dostupan.

image

Cecile de France s murano naušnicamaž

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Naušnice su nadahnute prstenjem kakvo se nosilo u Veneciji početkom 18. stoljeća" otkriva dizajner i vlasnik draguljarnice, Alberto Nardi, koji u svom izlogu nudi nakit za svačiji džep.

Osim murana, pozornost privlače statement zlatne naušnice kakve je 2018. na premijeri drame "Vox Lux" proslavila englesko-francuska glumica Stacy Martin. Radi se o milanskoj kući Vhernier čija zmjenica direktora, Isabella Traglio, tvrdi da "nemaju nikakve ugovore i nikoga ne plaćaju."

image

Tiffany Haddish krasi naikt s potpisom Pomellato

IMAGESPACE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Poznate osobe koje nose Vhernier to čine jednostavno zato što im se sviđa.

Impresivne naušnice s njihovim potpisom zasjenile su na venecijanskom crvenom tepihu styling holivudske zvijezde Natalie Portman, što je modni podvig. No, imaju i manje uočljive (pristupačnije) komade te statement prstenje. Ono što nude svodi se na misao: Nosite jedan komad nakita, ali neka bude konkretan. Ta filozofija definitivno ima smisla.

Linker
19. travanj 2024 19:41