WireImage
U NOVOM BROJU

Viteški turnir u popularnosti: Surova borba Kate i Meghan

Vojvode od Cambridgea i Sussexa kao da se natječu tko će skupiti više milijuna pratitelja na internetu, a trendu se priključila i kraljica Elizabeta - koja putem oglasa traži menadžera za društvene mreže

Na Instagramu se intenzivirao viteški turnir u popularnosti između vojvoda od Cambridgea (@kensingtonroyal) i vojvoda od Sussexa (@sussexroyal). Zasad su u vodstvu princ William i supruga mu Kate sa 8,9 milijuna registriranih pratitelja, dok princ Harry i njegova Meghan trenutačno imaju 8,2 milijuna instagramskih podanika, čiju su odanost 19. svibnja, na prvu godišnjicu braka, nagradili serijom dotad neviđenih fotografija s vjenčanja u kapeli sv. Jurja dvorca Windsor. Vojvode od Cambridgea odmah su uzvratile objavom novih obiteljskih fotografija snimljenih na glasovitom sajmu cvijeća što se od 1912. redovito održava u londonskoj četvrti Chelsea.

Otkako više ne dijele isto kućanstvo, vojvode od Cambridgea i vojvode od Sussexa imaju i odvojene profile na društvenim mrežama te zasebne propagandne timove koji diktiraju tempo i sadržaj objava. Harry i Meghan mogu biti zadovoljni svojim timom jer 2. travnja, samo 5 sati i 45 minuta nakon otvaranja profila @sussexroyal, već su ubilježili prvih milijun pratitelja i tako ušli u Guinnessovu knjigu rekorda kao debitanti s najbržim rastom u povijesti Instagrama. Nove milijune pristalica priskrbio im je njihov tek rođeni sin Archie Harrison Mountbatten-Windsor, a nove fotografije pak s lanjskog kraljevskog vjenčanja vojvoda od Sussexa u dva su sata nakon objave pregledane više od dva milijuna puta.

Takve popularnosti na društvenim mrežama zaželjela se i kraljica Elizabeta II. i u 94. godini poželjela biti digitalno aktivnija pa je Buckinghamska palača nedavno raspisala natječaj za menadžera digitalnih komunikacija.

Linker
17. travanj 2024 23:14