JAY L CLENDENIN/LOS ANGELES TIMES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
AKADEMSKO PRIZNANJE

Vidjet ćemo je u togi! Pop ikona postaje počasna doktorica njujorškog sveučilišta

Američka kantautorica i pjevačica Taylor Swift u zvanje ‘doctoris honoris causa‘ bit će primljena u svibnju na stadionu Yankee u New Yorku gdje će održati i govor zahvale.

Američka kantautorica i pjevačica Taylor Swift u zvanje ‘doctoris honoris causa‘ bit će primljena u svibnju na stadionu Yankee u New Yorku gdje će održati i govor zahvale.

U osamnaest godina glazbene karijere objavila je jedanaest albuma, održala šest svjetskih turneja, osvojila jedanaest diskografskih nagrada Grammy, nagradu Emmy, dobila svoje mjesto u nešvilskoj kantautorskoj Kući slavnih, prodala više od dvjesto milijuna ploča, a njezine pjesme na digitalnim streaming servisima slušale su se više od osamdeset milijardi puta... Sve pobrojano je samo djelić počasti, priznanja i nagrada koje je 32-godišnja američka pjevačica i kantautorica Taylor Swift dosad zaslužila i kojima je obasipana, a pritom je stekla i osobno bogatstvo čija se vrijednost procjenjuje na više od pola milijarde dolara.

image

Preklani je primljena u Kuću slavnih rock and rolla u Clevelandu

/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Toj količini posla, svakodnevnih profesionalnih zadaća i putovanja, kojima treba pridodati i privatne obaveze kojima se posvećuje kako bi održala stabilnu vezu s 31-godišnjim britanskim glumcem Joeom Alwynom, s kojim je prohodala prije pet i pol godina. I čini se da im zasad jako dobro ide, premda ih na početku obožavatelji američke pop ikone nisu doživljavali kao idealan par.

Čitajte i: Ulazi u Senat, a probleme mu radi vlastita obitelj: sestra ga tuži, a žena mu šefuje

Kako god, uz sve to Taylor Swift, rođena 13. prosinca 1989. u obitelji bivšeg burzovnog mešetara i marketinške menadžerice, nije imala uvjeta za akademsko obrazovanje. Završne razrede gimnazije odradila je školujući se od kuće, ali će se ove godine ipak okititi prestižnom akademskom titulom. Prestižno njujorško sveučilište NYU dodijelilo joj je počasni doktorat koji će Taylor Swift primiti 18. svibnja na stadionu Yankeeja, gdje će se tri generacije polaznika promovirati u stečena zvanja.

image

Taylor Swift na njujorškoj premijeri mjuzikla 'Mačke'

JOSE A PEREZ/INSTAR IMAGES/PROFIMEDIA

Od 18. svibnja ove godine pjevačica će tako nositi titulu doktorice umjetnosti, "honoris causa", a kao razlog za počasno akademsko zvanje u rektoratu su naveli seminare o njezinu radu i umjetničkom djelovanju koji su na tom njujorškom Sveučilištu dio kurikuluma.

"Posebno se radujemo prvoj promociji polaznika uživo nakon duge stanke zbog dvije pandemijske godine i vjerujemo da će našoj svečanosti znanja, vještina, ustrajnosti i kreativnosti pridonijeti i Taylor Swift", stoji u službenom priopćenju. Pjevačica se zasad nije oglasila, a na počasti će održati govor zahvale.

Linker
26. travanj 2024 16:14