Nije mu lako

Usain Bolt mirovinu provodi kao ‘kućanica‘ s troje male djece, pa otvorio dušu: ‘ Ne želim više djece‘

Nekad najbrži čovjek na planeti želi se vratiti intenzivnim treninzima i nekadašnjoj formi jer zbog obiteljskih obaveza osjeća da mu izmiče, s čime se ne može pomiriti.

- Imati blizance uopće nije zabavno kao što ljudi kažu, barem dok malo ne narastu - kaže legendarni jamajčanski atletičar Usain Bolt (35) čiji se život, otkako je 2017. napustio natjecanja, preokrenuo naglavce. Postao je otac jednogodišnje Olympije Lightning te šestomjesečnih blizanaca Thundera i Saint Lea: zaokupili su ga do te mjere da je nekoć najbrži čovjek na planeti, koji je na trkaćim stazama osvojio sve što se moglo nekoliko puta, popustio s treninzima. Priznao je to u ekskluzivnom intervjuu Daily Mailu.

Ruke su mu, kaže, uvijek pune: mališani se izmjenjuju u njegovom naručju dok se trudi pomoći svojoj životnoj partnerici, jamajčanskoj pravnici i modnoj influencerici Kasi Bennett (31), oko brige za klince. Uostalom, u mirovini je, vremena ima napretek, bio bi red da nakon što je njegova samozatajna djevojka, s kojom dijeli život od 2014., djecu donijela na svijet, preuzme svoj dio roditeljskih obaveza. On je to i činio, ali problem je u tome što je zapustio vježbanje i postao nezadovoljan sobom.

Očinstvo ga je u tolikoj mjeri iscrpilo da se posljednje vrijeme osjeća izvan forme.

Teško mu je

- Nisam za to da dobijemo još beba. Prvo dijete došlo je tijekom zatvaranja, što je bilo je dobro jer sam proveo puno kvalitetnog vremena s kćerkom. Bilo je to moje prvo roditeljsko iskustvo pa je mi to bilo cool - otkrio je osmerostruki olimpijski šampion. No, roditeljstvo ima i drugu stranu: požalio se da mu je tijekom protekle četiri godine, koliko je u mirovini, intenzivno vježbanje kakvo je nekad bilo dio njegove dnevne rutine, postalo teško.

Čitajte i: Legendarni sprinter ponovno postao otac: Dvojici dječaka on i partnerica dali su zaista posebna imena

Zato će mu novogodišnja odluka biti postići šampionsku formu, zbog osjećaja postignuća. Bolt je ponovio da se ne vraća na natjecanja, ali nikad ne reci nikad: tijekom olimpijskih igara prošlog ljeta izjavio je da "današnji dečki nisu tako brzi, mogao sam osvojiti zlato u Tokiju".

Pričajući za Daily Mail, rekao je da je razgovarao s najboljim prijateljem o tome kako se mora vratiti u nekadašnji program treninga.

- Nisam grozan, nisam loš, ali to nije razina na koju sam navikao. Imam osobnog trenera pa kod kuće radim s njim. Imam sobni bicikl, a kad sam na putu obično ponesem uže za preskakanje, napravim nekoliko kardio vježbi u svojoj sobi i trbušnjake, sve ovisi o tome gdje se nalazim - kaže atletičar koji je zbog nevjerojatne brzine dobio nadimak Lightning Bolt i postigao čak 19 Guinnessovih rekorda.

Čitajte i: Od preljuba do oprosta! Najbrži čovjek na svijetu postao otac, vijest objavio premijer Jamajke

Da bi to ostvario plan s vježbanjem i pritom pomogao partnerici koja ne može sama skrbiti za troje male djece, voditi neprofitnu organizaciju čija je osnivačica "Project Kase" te tvrtku "Elevate Marketing House" i uz sve to biti modna Influencerica, Bolt je pronašao elegantno rješenje.

Planovi za budućnost

- Živa je istina da bake i djedovi više vole unuke nego vlastitu djecu. Kad pričam s mamom, ja je ne zanimam, ona odmah pita za unuke. Tada tobože uvrijeđeno kažem: ”Hvala što si pitala, i ja sam dobro”.

Svjestan je da su djeca sada premalena da ih ostavi kod bake, stoga se u prijelaznom razdoblju neće se previše udaljavati od kuće kako bi bio uz njih, ali se malo više posvetio sebi. Već sada planira kako će izgledati njegov život kad će se moći više osloniti na baka servis.

image

Usain Bolt s Kasi Bennett snimljen u danima dok još nisu imali djecu.

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

- Razmišljao sam o glumi, ali mislim da to nije za mene. Sada se bavim glazbom, počeo sam je producirati i to je nešto o čemu sam oduvijek sanjao, to je smjer u kojem moj život u ovom trenutku ide. Nedavno sam objavio album „Country Yutes”, a na uvodnom dijelu nosača zvuka čuje se i moj glas. Ipak, ponajprije sam producent tog albuma - pohvalio se atletičar koji je pobijedio u olimpijskim utrkama na 100, 200 i 4 x 100 metara tri puta zaredom u karijeri. Zanimaju ga ponajprije digitalni dancehall, glazbeni žanr čiji su korijeni u jamajčanskoj glazbi iz 70-ih godina te karijera DJ-ja, čemu će se posvetiti kad djeca malo porastu.

Linker
20. travanj 2024 08:27