Sasha Luss

Tko je prekrasna Ruskinja koja je osvojila Luca Bessona?

Zanosna ruska manekenka Sasha Luss do sada je bila poznata u modnim krugovima, ali sve popularnija postaje i u glumačkim vodama. Uskoro ćemo je moći gledati u glavnoj ulozi u akcijskom trileru Luca Bessona "Anna", ali tko je zapravo Sasha?

Djevojka nevjerojatne ljepote rođena je 6. lipnja 1992. u Magadanu, a od djetinjstva je pohađala balet za koji danas kaže kako joj je otvorio vrata u svijet modelinga.

Sasha Luss stars as 'Anna' in ANNA.

Već u dobi od 15 godina, Sasha je započela svoju karijeru modela, a prvu reviju je nosila na pisti poznate ruske dizajnerice, Alene Akhmadulline. Nedugo nakon svog modnog prvijenca, zapazio ju je Karl Lagerfeld koji ju tražio da nosi reviju Chanela, a nakon toga je krenula pomama velikih modnih imena svjetskog glasa. Sasha je zahvaljujući svojoj prirodnoj i magnetskoj ljepoti osvojila modne piste dizajnera kao što su Calvin Klein, Dior, Elie Saab, Dolce & Gabbana, DSquared2, Balmain, Roberto Cavalli, Valentino i brojni drugi.

Sasha Luss stars as 'Anna' in ANNA.

Dok je gradila karijeru vrhunskog top modela, na pisti ju je zapazio poznati francuski filmski redatelj, scenarist i producent, Luc Besson. Poznat po tome da upravo na pistama otkriva i glumačke talente, kao što je bilo s Millom Jovovich u filmu ''Peti element'', Besson je Sashi ponudio uloge u filmu "Valerian i grad tisuću planeta". Kada kažemo uloge, doista mislimo na množinu jer je Sasha dobila priliku utjeloviti dva lika. Pomoću animacije, odigrala je uloge većinski svojim glasom, ali potpuno osvojila Bessona koji joj je odmah namijenio glavnu ulogu u svojem posljednjem filmu, ''Anna''.

Sasha Luss stars as 'Anna' in ANNA.

U ovom špijunskom trileru glavna protagonistica je privlačna Anna Poliatova, djevojka s nevjerojatnom moći preobrazbe, ali još nevjerojatnijom moći preživljavanja. Anna je doslovno smještena u središte napetosti između dvije svjetske supersile za vrijeme Hladnog rata, a nevjerojatna snaga i vještine je čine jednom od najstrašnijih ubojica vlade. Uzbudljiva, energična vožnja s neočekivanim preokretima i akcijom koja oduzima dah, uvodi nas u radnju ove priče. Kao što se Anna samouvjereno kreće između života na ulici i glamuroznih pista visoke mode, između KGB-a i CIA-e, između dvoje ljubavnika na suprotnim stranama, između odanosti svojim mentorima i odanosti svojim najljepšim snovima, ona se ponajviše pokreće nepokolebljivim nagonom da bude istinski slobodna.

Sasha Luss stars as 'Anna' in ANNA.

Besson je Sashu prepoznao kao savršeno utjelovljenje Anine temeljne nevinosti i ranjivosti, ali i njezine snažne kontrastne snage volje. U glavnim ulogama su, uz Sashu, dobitnica Oscara Helen Mirren, Cillian Murphy i Luke Evans. ''Anna'' u distribuciji Blitza, u CineStar i ostala kina dolazi 19. lipnja.

Alex (Luke Evans) and Anna (Sasha Luss) in ANNA.

''Anna'' u distribuciji Blitza, u CineStar i ostala kina dolazi 19. lipnja, a ulaznice možete kupiti već danas online i na blagajnama kina.

Linker
18. travanj 2024 13:46