Idu svojim putem

Svi su mislili da je zbog bankrota! Harry i Meghan novim potezom potpuno su se udaljili od kraljevine

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa iščekivanje rođenja svog drugog djeteta provode zaposleniji no ikad. Osim finalizacije posebnog serijala kojeg on sprema s Oprah Winfrey, par je ugasio kompaniju koju su njegovali proteklih godina.

Nakon što su 6. svibnja proslavili drugi rođendan sina Archieja Harrisona Mountbatten-Windsora, princ Harry (36) i Meghan Markle (39) nastavili su sa svojim životom daleko od britanskog dvora. Tako su ovih dana prekinuli još jednu vezu s Velikom Britanijom - raspustili su svoju tvrtku Sussex Royal, sa sjedištem u Harryjevoj domovini.

Naime, dokumenti objavljeni na stranici tvrtke House pokazuju da je par imenovao dobrovoljnog likvidatora da ukine tu njihovu dobrotvornu organizaciju, koju su prošle godine preimenovali u MWX.

image
Par svojim poslovnim odlukama potvrđuje da namjeravaju ostai u SAD-u dulje vrijeme.
SPLASH/PROFIMEDIA

Zahtjev za likvidaciju tvrtke podnijeli su još 4. svibnja, a dva tjedna kasnije imenovali su dobrovoljnog likvidatora. To zapravo znači da par nije bankrotirao - kako se špekuliralo - već samo zatvara svoju humanitarnu organizaciju. Proces bi, kako je najavljeno, trebao trajati do deset dana.

Zatvaranje tvrtke još je jedna potvrda njihove definitivne odluke da život nastave u SAD-u, u Kaliforniji, te da se barem neko vrijeme nemaju namjeru vratiti u Ujedinjeno Kraljevstvo.

Čitajte i: Nije podnosio život pod stalnim nadzorom! Princ Harry otkrio razloge raskida s kraljevskom obitelji

Čitajte i: Princ Harry razbjesnio Amerikance! Donedavni miljenik tamošnje javnosti novom izjavom pokrenuo buru reakcija

Uskoro premijera serijala

Njihova odluka o ukidanju dobrotvorne organizacije objavljena je samo dan nakon što su Meghan i Harry viđeni kako blistaju u najavnom traileru za seriju o mentalnom zdravlju koju je vojvoda od Sussexa producirao sa slavnom Oprah Winfrey.

Projekt "The Me You Can’t See" je dokumentarni serijal u kojem se Oprah Winfrey i princ Harry pojavljuju kao moderatori. U serijalu je riječ o mentalnom zdravlju te kako se boriti kada je ono narušeno. O svemu tomu u serijalu vrlo otvoreno i iskreno o svojoj stigmi i iskustvima progovaraju brojne zvijezde, među kojima su i Lady Gaga, Glenn Close, NBA igrači DeMar DeRozan i Langston Galloway, chef Rashad Armstead itd.

image
Meghan i Harry će uskoro dobiti i drugo dijete - djevojčica bi trebala stići početkom ljeta.
PA IMAGES/PROFIMEDIA

"The Me You Can’t See" u prvoj sezoni donosi pet epizoda, a premijera je 21. svibnja. U realizaciji cijelog projekta sudjelovala je i Harryjeva supruga, glumica Meghan Markle, dokazavši da zna kako unovčiti svoje i suprugovo ime. Iako su im, zbog odbijanja da žive po dvorskim pravilima, uskraćene mnoge pogodnosti, par nije ni klonuo ni bankrotirao već pokazuju da svoje izdašne troškove osiguranja i određenog stila života, mogu financirati sami.

Stoga njihov potez o zatvaranju Zaklade Sussex Royal, osnovane 1. srpnja 2019., nakon što se par odvojio od zaklade koju su dijelili s princom Williamom i Kate Middleton, nikoga ne čudi. Kraljica Elizabeta nije im dozvolila korištenje riječi "Royal" u svom brendiranju pa je napuštanje tvrtke, kako bi postali financijski neovisni i živjeli u SAD-u, samo posljednji potez para koji je prošle godine odustao od kraljevskih dužnosti.

Linker
16. travanj 2024 11:14