Marija Gašparović i Igor Dugandžić
To još nismo čuli

Spremni za najgore: Domaći par na svadbi šokirao uzvanike neobičnim zahtjevom za spas braka

Par koji je 365 dana proveo na medenom mjesecu - Davor Rostuhar i njegova supruga Anđela, otkrili su da su od uzvanika na svojem vjenčanju imali vrlo konkretan zahtjev...

"Na našoj svadbi tražili smo uzvanike da nam u jednu knjigu upišu savjete kako da izbjegnemo rastavu. Jedan zgodan savjet bio je: 'Neka vas ne brinu svađe, dokle god se svađate, znači da vam je stalo!' No, je li to zaista tako? Je li učestalo svađanje dokaz ljubavi ili odsustva ljubavi? Kako se Anđela i ja svađamo i kako se mirimo? Što smo naučili o svađanju i mirenju od parova koje smo intervjuirali širom svijeta?...", pita se Davor Rostuhar u novom blogu "Svađe oko svijeta" koju mogu čitati samo članovi njegova kluba.

Davor Rostuhar / privatni album

Zagrebački putopisac Davor Rostuhar zaprosio je svoju Anđelu u ledenoj pustoši Antarktika, a oženili su se u planinarskom domu na Medvednici.


'Ljubav oko svijeta'

Kad su se 1. siječnja 2019. sa zagrebačkog Glavnog kolodvora zaputili prema Parizu, avanturisti i putopisci Davor i Anđela Rostuhar nisu mogli ni sanjati što će sve doživjeti na bračnom putovanju koje je trajalo 365 dana. Uspjeli su obići svih pet naseljenih kontinenata u potrazi za autentičnim ljubavnim pričama - od domorodačkih i nomadskih po Africi i Aziji do onih koje se odigravaju u najnapučenijim metropolama, poput Tokija ili New Yorka - a prikazat će ih u dokumentarcu "Ljubav oko svijeta" te objaviti u istoimenoj knjizi.

Privatna arhiva
JAPAN: U zemlji Izlazećeg Sunca su najbolje jeli.

U tom malom timu Davor je bio zadužen za financije, snimanje i fotografiranje, Anđela je vodila intervjue i bavila se organizacijom prijevoza i smještaja, dok su zajednički pronalazili sugovornike i priče. Nakon povratka kući Davor će se više posvetiti radu na knjizi, a Anđela - filmu."

Planovi za proljeće

Nakon kraćeg odmora u Zagrebu na proljeće polaze na dvomjesečnu turu po Hrvatskoj i Europi, gdje će obaviti još pedesetak intervjua, a film i knjigu planiraju dovršiti do kraja godine. Premda im se dojmovi još nisu slegli, bez obzira na sve čega su se na svojem putovanju nagledali, za njih ideal bračne zajednice ostaje monogamna veza bazirana na vjernosti, međusobnom poštovanju i povjerenju - dok ih smrt ne rastavi.

Marija Gašparović i Igor Dugandžić

"Putovanje nas je iscrpilo, ali i obogatilo našu vezu. Volimo se više nego ikad jer su nas zajednička iskustva i teškoće na putovanju dodatno zbližili. Mnogi kažu da je rođenje djeteta pravi test za bračnu zajednicu, no za nas je ovo putovanje označilo definitivnu potvrdu naše ljubavi. Bilo je i svađa, i razmirica i nesporazuma, ali smo sve bili prisiljeni odmah rješavati, a ne gurati pod tepih", kaže Anđela.

Pročitajte i:

Linker
12. travanj 2024 04:27