Vedran Peteh
VJERA I ZAJEDNIŠTVO

Slavni tenor nastupa u praznoj katedrali: 'Nadam se da je to moj prvi i posljednji nastup bez publike'

Talijanski operni pjevač Andrea Bocelli pjevat će na Uskrs u praznoj milanskoj katedrali, slavnome Duomu, a koncert bi, kako stoji u najavi. trebao biti simbol ljubavi, zajedništva i iscjeljenja u doba koronavirusa.

"U vrijeme globalne krize zbog virusne pandemije ovisimo o solidarnosti i zajedništvu pa neka zato u ovoj situaciji svatko od nas pridonese koliko može, zna i umije. Dobra djela mogu se činiti na tisuće načina, zbog toga zasučimo rukave i djelujmo, poručio je talijanski pjevač Andrea Bocelli (61), koji je posljednjih tjedana angažiran u humanitarnim projektima. Kad je prva pošiljka medicinske opreme koju je kupila njegova zaklada dostavljena u bolnicu, Bocellijeva kći Virginia slavila je osmi rođendan pa su njih dvoje poslali zajedničku glazbenu videoporuku, izvodeći pjesmu ‘Ich liebe dich’ (Volim te) Ludwiga van Beethovena.

screen shot

U dijelu svog doma u mjestu u Forte dei Marmi, naime, ima pravi mali TV studio, odakle se uključuje u razne emisije diljem svijeta. Pred njim je još jedan izazov: 12. travnja održat će uskrsni koncert u milanskom Duomu. Nastupit će u praznoj katedrali, s repertoarom sakralnih pjesama uz izravan televizijski prijenos.

profimedia

- To će biti nevjerojatan doživljaj, jer Duomo može primiti čak četrdeset tisuća posjetitelja, a osim mene i televizijske ekipe u katedrali zbog zabrane okupljanja u tom trenutku neće biti nikoga. Nadam se da je to moj prvi i posljednji nastup bez publike. Ali ako i nećemo u tom trenutku biti na istome mjestu, nećemo biti ni razdvojeni, jer će nas sve povezati čarolija glazbe i snaga vjere - rekao je Bocelli.

Koncert za nekoliko ljudi

Koncert će se prenosti na Bocellijevu YouTube kanalu.
"Počašćen sam i sretan što su me grad i katedrala pozvali. Vjerujem u snagu skupne molitve, vjerujem u Uskrs, univerzalni simbol ponovnog rođenja koji svi, i vjernici i oni koji to nisu, sada trebaju", rekao je slavni tenor.
Italija još uvijek ima najveći broj mrtvih od koronavirusa, više od 17 tisuća, a posebno je teško bila pogođena Lombardija, regija čiji je Milano glavni grad.
"Ove će godine Uskrs biti drugačiji nego što je uobičajeno. Siguran sam da će Bocellijev izvanredni glas uspjeti zagrijati srce Milana, Italije i svijeta", rekao je gradonačelnik Giuseppe Sala.

ČITAJTE I:

Linker
20. travanj 2024 16:15