teške dijagnoze

Slavni glumac o najmračnijem trenutku života: ‘Ponovno sam učio hodati‘

Michael J. Fox po prvi puta javno govori o najmračnijem trenutku svog života – dijagnoze tumora s kojom se suočio prije dvije godine.

Glumac nekad iznimno popularne serije "Obiteljske veze", Michael J. Fox (59) još je 1998. godine u javnost izašao sa svojom pričom o borbi s Parkinsonovom bolesti, a sada je odlučio podijeliti svoju priču o tumoru na kralježnici s kojim se suočio 2018. godine.

"Brzo je rastao i izazivao mi je užasne bolove u cijelom tijelu. Da ga nisam operirao, ostao bih paraliziran. Međutim, operacija uklanjanja bila je rizična. Tumor je stezao leđnu moždinu, pa su morali biti vrlo oprezni pri uklanjanju kako ne bi napravili daljnju štetu", priča Fox.

Operacija je bila uspješna i Fox je započeo četveromjesečni proces u kojem je morao ponovno naučiti hodati. Misleći da je najgore iza njega, odmorio se s obitelji na Martha‘s Vineyardu i vratio se sam u njihov stan u New Yorku kako bi sutradan mogao snimati u filmu Spikea Leeja. No, ujutro je pao u kuhinji i slomio ruku.

‘To je definitivno bio moj najmračniji trenutak‘, kaže Fox, koji priču opisuje u svojim nadolazećim, četvrtim memoarima, "No time like the future".

Iako je bio prilično optimističan nakon operacija, ovaj pad ga je potpuno slomio. Kasnije je shvatio da mu zahvalnost uvelike pomaže u optimizmu. "Optimizam je zaista utemeljen na zahvalnosti i održiv je kad se stalno vraćate zahvalnosti, a ono što iz toga slijedi je prihvaćanje. Prihvaćajući da se ta stvar dogodila i prihvaćate stvari takvima kakve jesu. Ne znači da ne možete nastojati promijeniti. To ne znači da to morate prihvatiti kao kaznu ili pokoru, već je samo stavite na svoje mjesto. Zatim pogledajte koliko ostatka svog života morate napredovati i onda možete ići dalje. "

Glumac, koji će idućeg lipnja napuniti 60 godina, kaže da se usredotočuje na vrijeme sa svojom djecom i suprugom Tracy Pollan. Par ima sina Sama (31), blizance Aquinnah i Schuyler (25), i kćer Esmé (19). "Nije da prije nisam bio iskren, ali moja je zahvalnost sada dublja, od prolaska kroz najcrnja vremena", kaže glumac koji dalje nastavlja živjeti s Parkinsonovom bolesti, no naglašava da napreduje na bezbroj načina.

"Moj je život sada miran i zapravo se stvarno dobro zabavljam. Ljudi mi ne vjeruju, ali ja volim život. Volim biti sa svojom obitelji. Volim biti s Tracy. Volim što ne radim puno beskorisnih stvari koje sam radio, jer nemam energije ni vremena”, zaključio je.

View this post on Instagram

Walking with my girls

A post shared by Michael J Fox (@realmikejfox) on

ČITAJTE I:

Fotografija koja vraća nadu: Dvije godine se bori s opakom bolesti, a ovim poručuje da nema predaje

Već dugo se bori s neizlječivom bolešću! Sada je konačno smogla snage pokazati kako izgleda

Borba s bolesti! Mustafa Nadarević dobio je par kilograma i osjeća se bolje

Linker
16. travanj 2024 19:43