KRALJICA ZABAVE

S kraljicom Elizabetom II. nema šale: Za nos je povukla i slavnog agenta 007

Proslavljeni glumac Daniel Craig prisjetio se snimanja spota s najdugovječnijom vladaricom britanske monarhije.

Najdugovječnija vladarica britanske monarhije Elizabeta II., koja ove godine slavi dijamantni jubilej - tričetvrt stoljeća na prijestolju, istovremeno je i kraljica zabave. To je u razgovoru u večernjoj televizijskoj emisiji The Late Show ustvrdio proslavljeni engleski glumac Daniel Craig, kojeg ponajprije pamtimo po ulozi slavnog tajnog agenta 007 u filmskom serijalu u Jamesu Bondu, prisjetivši se zgode sa snimanja šestominutnog spota s kraljicom povodom svečanog otvorenja Olimpijskih igara u Londonu 2012.

Pogledajte video


"Vrlo je zabavna, a na kraju me povukla za nos, što drugo da vam kažem", izjavio je 53-godišnji Daniel Craig i prepričao situaciju kad je s kraljicom Elizabetom II. pregledavao fotografije sa snimanja spota koji je bio parodija na špijunske trilere.

Čitajte i: Britanci su bijesni: Elizabeta II. iz vlastitih je izvora platila ‘prljave tajne‘ princa Andrewa

"Oh, ne, pa izgleda da se njemu jadnom zaledio osmijeh na licu", prokomentirala je britanska vladarica činjenicu da je Craig na svim fotografijama - mrtav ozbiljan.

image

Kraljica Elizabeta II. glumca Daniela Craiga je upoznala na londonskoj premijeri filma 'Casino Royale' 2006.

SCOTT MYERS/SHUTTERSTOCK

Slavni glumac se i prisjetio da se na snimanju u Buckinghamskoj palači koje je vodio redatelj Danny Boyle ("Trainspotting") valjao po tepisima u igri s kraljičinim ljubimcima korgijima, a kraljičina dreserica i trenerica pasa Angela Kelly u svojoj se autobiografiji "Naličje novčića" (The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe) prisjetila kako je do snimanja uopće došlo.

image

Na prijemu je Criaga pratila njegova tadašnja partnerica, američka producentica Satsuki Mitchell

SHUTTERSTOCK

"Na prvom sastanku smo prisustvovali kraljičin tajnik Edward Young, redatelj Danny Boyle i ja. Nakon što nam je Boyle prezentirao svoju ideju zamolila sam Edwarda pet minuta s Njezinim Visočanstvom da vidimo što ona o tome misli. Danny se od šoka sledio jer nije mogao vjerovati da će sve biti odlučeno odmah. No, nije bilo razloga za oklijevanje: ako ne pristane, bar će znati na čemu je. Kraljici se, pak, ideja učinila vrlo zabavnom i odmah je pristala, a jedini uvjet da nastupi bio je da njezina uloga ne bude epizodna, te da izgovara i tekst. Jer ako je najslavniji tajni agent dolazi spašavati, ona ne može cijelo vrijeme šutjeti kao zalivena", napisala je Kelly. Kraljičina pozdravna rečenica na kraju je glasila: "Dobra večer, Mr. Bond", što je zapravo citat kultne replike iz filmskog serijala.

Linker
17. travanj 2024 14:38