DAVE KOTINSKY BY GETTY IMAGES
Pravi razlog

Rupert Murdoch i Jerry Hall: Ljubav je trajala šest godina, jer on isuviše voli novac

Iako je govorio da je najsretniji čovjek na svijetu, medijski magnat Rupert Murdoch odlučio je razvesti se od 26 godina mlađe američke manekenke Jerry Hall, koja se nada pristojnoj apanaži za vrijeme provedeno s njim u braku!

Iako je govorio da je najsretniji čovjek na svijetu, medijski magnat Rupert Murdoch odlučio je razvesti se od 26 godina mlađe američke manekenke Jerry Hall, koja se nada pristojnoj apanaži za vrijeme provedeno s njim u braku!

U čemu je problem? Nije znala kuhati? Bila je loša u krevetu? Previše je trošila? Našao je mlađu? Gomilaju se nagađanja zašto se ozloglašeni medijski tajkun Rupert Murdoch (91), kojeg američki predsjednik Joe Biden smatra najopasnijim čovjekom na svijetu, nakon šest godina braka razvodi od svoje četvrte supruge Jerry Hall (65), nekoć davno manekenke, povremeno još uvijek glumice. Razvod je, navodno, zatražio Murdoch.

Jerry i Pejsmejker, tako su zlobnici nazivali taj bizaran par od početka njihove protuprirodne veze. Bili su predmet nemile sprdnje, ne samo zbog masivne razlike u dobi, već i zbog toga što je Murdoch, otac šestero djece, svojim tabloidnim novinarstvom zasluženo stekao legije ogorčenih neprijatelja. Njegovi su mediji sustavno podrivali te kriminalnim gaženjem privatnosti uništavali živote, kako članova kraljevskih obitelji, tako i običnih ljudi, a on se na račun toga silno obogatio i uoči četvrtog razvoda raspolaže osobnom imovinom vrijednom oko 17,7 milijardi dolara. Koliko će od toga pripasti Jerry Hall, tim se pitanjem trenutačno bave njihovi odvjetnici.

Isuviše Rupert Murdoch voli novac da bi ga se tek tako odrekao u korist četvrt stoljeća mlađe žene s kojom je šest godina dijelio stol i postelju. Svjedoče o tome i njegovi prijašnji razvodi.

image

Novinski magnat je bio oduševljen novom partnericom, a Jerry je izjavila kako voli starije ljubavnike

JEFF SPICER BY GETTY IMAGES

Prvi put se vjenčao pradavne 1956. s australskom stjuardesom Patricijom Booker, danas pokojnom. Imali su jedno dijete, a razveli su se nakon 11 godina braka. Patricia u brakorazvodnoj parnici nije izvukla ništa spektakularno jer Murdoch je tada još bio nitko i ništa. Godinu poslije prvog razvoda ušao je u drugi brak sa škotskom novinarkom Annom Torv, koja mu je u 32 godine njihova suživota pomogla da izgradi medijsko carstvo.

U braku su dobili troje djece, a razveli su se 1999. godine. Pričalo se tada da je Anni pripalo čak 1,8 milijardi dolara, no bila je to laž i obmana koju je Murdoch osobno plasirao kroz svoje medije. Ozbiljni financijski analitičari zaključili su da je Anna na kraju dobila približno 100 milijuna dolara te nekoliko nekretnina. Imala je pravo i na više, no da je na tome inzistirala, ugrozila bi poslovanje Murdochove korporacije, a time i budućnost svoje djece.

image

Murdoch je s Annom Torv bio u braku od 1967. do 1999.

RON GALELLA COLLECTION VIA GETTY

Točno 17 dana nakon razvoda od Anne, Murdoch se 1997. vjenčao s 38 godinom mlađom Kineskinjom Wendi Deng, zmajski sposobnom i vrhunski obrazovanom ženom, s kojom je dobio još dvije kćeri.

Razveli su se nakon 14 godina braka, no javnost nikad nije saznala koliko je Deng naplatila vrijeme provedeno pod istim krovom s ocvalim bogatašem. Njegovi su mediji jedino objavljivali priče da je Wendi bila špijunka kineske vlade te da je muža varala s Tonyjem Blairom i Vladimirom Putinom.

U listopadu 2015. paparazzi su u Australiji na finalu svjetskog kupa u ragbiju snimili Murdocha dok razmjenjuje poljupce s Jerry Hall, najčuvenijom po tome što je dvadesetak godina bila u širom otvorenoj vezi s Mickom Jaggerom i rodila mu četvero djece.

image

Sa suprugom Wendi Deng

PROFIMEDIA

Iako je već bio u dobi kad mu je potrebnija njegovateljica nego ljubavnica, Murdoch je ozbiljno zagazio u romansu s Teksašankom krupnih stopala i zaprosio je u Los Angelesu 20-karatnim dijamantnim prstenom vrijednim skoro tri milijuna dolara. Vjenčali su se početkom ožujka 2016. u Londonu, a među uglednijim uzvanicima na njihovu piru bili su Bob Geldof i Michael Caine.

"Osjećam se kao najsretniji čovjek na svijetu", gugutao je zaljubljeni mladenac Rupert.

"Mlađi su izdržljiviji, ali stariji su muškarci bolji ljubavnici", govorila je Jerry, svjesna da njezina laska na vremešnog Ruperta djeluje bolje od viagre. Nikad joj nije bilo mrsko ugađati muškarcima i znala je to raditi:

"Moja je majka govorila da je jednostavno zadržati muškarca: žena u dnevnom boravku mora biti sluškinja, u kuhinji kuharica i kurva u krevetu. Ja sam rekla da ću druge dvije unajmiti, a sama se pobrinuti za krevet".

Ako se nadala da će s Murdochom dijeliti dobro i zlo sve dok ih ne rastavi smrt, i to njegova, tu se malo preračunala.

Gotovo je sigurno da su potpisali predbračni ugovor, jer Rupert je na tome inzistirao i s prethodnom suprugom Wendi Deng. Prema tome, gospođa Hall otprilike zna na što može računati nakon razvoda braka u koji nije ušla praznih ruku: njezina je osobna imovina tada vrijedila nekih 20 milijuna dolara.

Imovina koju su Jerry i Pejsmejker stekli za vrijeme trajanja svoje bračne zajednice nije mala. Primjerice 2019. kupili su za 14 milijuna dolara kuću pokraj Londona. Godinu kasnije potrošili su 37 milijuna dolara na kupnju jednog ruralnog posjeda u Engleskoj. Prošlog su prosinca za 279 milijuna dolara postali vlasnici ranča pokraj nacionalnog parka Yellowstone. Hoće li išta od toga i u kojim omjerima pripasti Jerry Hall, to će saznati po završetku brakorazvodne parnice. Ostane li kratkih rukava, malo tko će je sažalijevati, jer morala je znati s kakvim vragom tikve sadi.

Linker
26. travanj 2024 10:54