vedran peteh
BRAĆA SINKOVIĆ U AKCIJI

Prvi trening na jezeru: Žuljevima protiv korone

Nakon pet tjedana netreniranja na vodi, najbolji hrvatski veslači, braća Valent (31) i Martin Sinković (30), jedva su dočekali popuštanje mjera zaštite od Covida-19 ovaj tjedan su u osam odradili prvi trening na zagrebačkom jezeru Jarun.

"Proljeće je najljepše razdoblje za treniranje na vodi, nije prevruće i najviše uživamo. No, moram priznati da to ima i jedan minus - žuljeve na rukama koji se pojave nakon dugog razdoblja pauziranja", smije se Valent Sinković, dodajući kako im je prvi trening trajao sat i petnaest minuta, a u idućim razdobljima će povećavati minutažu i kilometre.

Kombinirat će ga s vježbama snage, ergometrom i biciklom kod kuće, što je i dosad bio slučaj.

Braća Sinković nadaju se nastupu na Europskom prvenstvu u poljskom Poznanju od 9. do 11. listopada

"Budući da zimi ne možemo trenirati na vodi, ovo mi je došlo kao produljeni zimski period. Hodnik sam pretvorio u mali studio za trening", objašnjava Martin Sinković, priznajući da mu karantena i nije teško pala.

zagreb 27.04.2020
Martin i  Valent Sinkovic trening
foto vedran peteh
vedran peteh

On i supruga Manuela napokon su imali više vremena za sebe, baš kao i Valent i njegova supruga Antonela. Kuhali su, gledali dokumentarce, filmove i serijale, igrali društvene igre te se družili s prijateljima i obitelji putem videopoziva.

Pročitajte i:
Olimpijski prvaci svijeta braća Sinković sada su osvojili i filmska platna

Martin i Valent Sinković sa suprugama: Naš novi dom na Cetini

Poljupci za zlatne dečke: Ponosne supruge braće Sinković nisu skrivale oduševljenje

Linker
16. travanj 2024 15:25