Getty Images
strmoglav pad

Pritisak je bio nesnosan: Princ Andrew nakon skandala odstupio sa svih kraljevskih dužnosti

Prince Andrew je uslijed pedofilske afere odnosno skandala koji je samo dodatno razbuktao dajući intervju za BBC, izjavio da se povlači sa svih kraljevskih dužnosti te je policiji ponudio svoju pomoć u istrazi.

Nakon što je princ Andrew u emisiji "Newsnight" na BBC-u dao intervju o svojem kontroverznom prijateljstvu s osuđivanim pedofilom Jeffreyjem Epsteinom te o optužbama da je spavao s maloljetnom Virginijom Roberts, svijet u nevjerici klima glavom čim ga se spomene.

Ovaj 59-godišnji princ, treće dijete kraljice Elizabete II. i princa Philipa, intervjuom je mislio popraviti svoju sliku u javnosti, a dogodilo se suprotno - intervju je prozvan jednim od najgorih PR poteza u posljednje vrijeme te je cijeli svijet ismijavao prinčeve sulude odgovore i navode uključujući onaj da nikada nije niti upoznao ženu koja ga je optužila za seksualno zlostavljanje. Tragikomične isprike nisu ga prikazale žrtvom okolnosti niti se dalo naslutiti da suosjeća sa žrtvama.

Kad je vidio da je stvar uzela maha, u javnost je u srijedu navečer pustio pomno osmišljeno priopćenje u kojem svijetu daje do znanja da odstupa sa svih javnih dužnosti:

"Tijekom posljednjih nekoliko dana postalo mi je jasno da su okolnosti koje se odnose na moje nekadašnje prijateljstvo s Jeffreyem Epsteinom postale velika smetnja u poslovanju članovima moje obitelji, ali i mom angažmanu u mnogim organizacijama i humanitarnim zakladama koje s ponosom podupirem.

Zbog toga sam Njezino Veličanstvo zamolio da me razriješi javnih dužnosti, na što je i pristala. I dalje nedvosmisleno žalim zbog svoje neispravne prosudbe o Jeffreyju Epsteinu. Njegovo samoubojstvo ostavilo je mnoga neodgovorena pitanja, posebno za njegove žrtve i ja duboko suosjećam sa svima koji su povrijeđeni. Mogu se samo nadati da će s vremenom pronaći način da ponovo izgrade svoj život. Naravno, spreman sam pomoći bilo kojoj instituciji koja se bavi provedbom zakona, ako me zatraže", stoji u izvješću princa Andrewa.

Linker
17. travanj 2024 21:35