REUTERS
Potraga za pravdom

Princ William na sudu zbog privatnih fotografija vojvotkinje od Cambridgea

Slavni kraljevski par našao se u središtu pozornosti kada je francuski časopšis Closer 2012. godine objavio intimne fotografije vojvotkinje od Cambridgea u toplesu s plaže.

Prince William im to nije oprostio, a tu je situaciju usporedio s nesretnim slučajem u kojem je njegova majka, princeza Diana poginula u automobilskoj nesreći progonjena paparazzima. Zato je odlučio zatražiti kompenzaciju od vrtoglavih 1.5. milijuna eura za nanesenu štetu. Odvjetnica kraljevskog para, Jean Viel, obznanila je francuskom sudu vijest službeno u utorak, a u izjavi je istaknula kako je to bilo napastovanje privatnosti slično kao i kod pogibije princeze Diane. Serija spornih fotografija je uključivala vojvotkinju Catherine u toplesu na plaži, a na jednoj se pojavljuje i princ William. Sve su objavljene na naslovnici francuskih novina uz rečenicu: O moj bože!

File photo dated 27/3/1994 of Prince William with his mother, Diana, Princess of Wales. The Duke of Cambridge has revealed the shock of his mother's death lives with him to this day as he sympathised with a London Marathon runner who appealed for advice on how to comfort her bereaved children., Image: 329485999, License: Rights-managed, Restrictions: FILE PHOTO, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association
Profimedia, Press Association

Linker
16. travanj 2024 19:36