Na Gloria.hr

Premijera spota Ide Prester! ‘Luda‘ je u novom ruhu: Hit pjesma krenula je u pohod na plesne podije

Glazbenica je svoj veliki hit prepustila domaćim producentima koji su napravili svoje verzije pjesme ‘Luda‘, premijeru videa za prvi od remikseva pogledajte na portalu Gloria.hr.

Glazbenica Ida Prester na portalu Gloria.hr predstavlja spot za novu verziju pjesme "Luda". Novo ruho pjesme prati i novi video, no Ida tu ne staje, ovu pjesmu uskoro ćemo čuti u čak četiri verzije.

"Pjesma je izgleda inspirativna i za druge autore pa ima čak četiri verzije i to totalno različite. Prepozna se po mom vokalu koji je specifičan, ali u nekim verzijama su promijenjene i harmonije i atmosfera...", objašnjava Ida kako je njeno djelo kojeg je napravila u suradnji s Pocket Palmom počelo pohod na diskoteke. Ideju o remiksiranju pjesme dao joj je izvrši producent cijele priče, poznati zagrebački DJ i promotor Marijan Felver, vodeći se idejom da bi Idine pjesme odlično zvučale na plesnom podiju u klubovima.

Pogledajte video

Tekst je pisala ona, a ljubavna tematika o kojoj govori, kaže nešto je što su vjerojatno svi doživjeli. "To razdoblje ljubavne psihoze mislim da smo svi prošli, kad si na početku nečega i ne znaš do kuda si došao. Ta osoba ti užasno nedostaje, ali tu nešto fali i konstantno se pitaš je l' to to? Je li sad on s nekom drugom? Gdje se nalazi? Mislim da je to situacija u kojoj se svatko može prepoznati. A meni je pri stvaranju dosta doprinijela i koronakriza - nemogućnost kontakta, dodira, komunikacije. To je uzrokovalo cijelu tu atmosferu neuroze, koja me inspirirala za tu pjesmu", opisala je glazbenica.

Odmah nakon izlaska originala Ida i Felver krenuli su u realizaciju remikseva. "Razmišljali smo kome bi se to moglo svidjeti. Odmah nam je na pamet pao Ilija Rudman, naš proslavljen DJ koji radi vani. On je tu pjesmu s alternativnim zvukom čuo kao dance stvar. Pored njega detektirali smo kao mogućeg zainteresiranog Time To Sleep, koji je DJ i producent mlađe generacije, jako kvalitetan i ima već ozbiljna izdanja iza sebe.

image

'Ida Prester - Luda Remixes' izlazi 18. veljače.

PROMO

Treći nam je bio moj dugogodišnji prijatelj Hrvoje Štefotić koji je sa mnom radio na pjesmi 'Bivša cura' za Lollobrigidu ranih 2000. On je tu pjesmu pak čuo na totalno drugi način - ne u techno priči, nego totalno punk-rock i stavio ju je u kontekst Stoogesa, spojio je 'I wanna be your dog' i 'Ludu', ni na kraj pameti mi ne bi palo da to tako savršeno funkcionira", objašnjava Ida.

Čitajte i: Ida Prester i bend u Zagrebu nastupili bez svjetla na pozornici: ‘Izvukli smo, ali stvarno je bilo na mišiće‘

'Muzika je poklon'

Upravo je posljednja verzija odabrana za prvo predstavljanje nadolazećeg EP-a "Ida Prester - Luda Remixes", kojeg će u petak 18. veljače objaviti PDV records, kao digitalni EP, i limitiran maxi 12” vinil.

'To je ta ljepota, u muzici uzmeš tu jednu početnu ideju i možeš je presvući od baleta, Čajkovskog, to techna. To je ta čarolija kad imaš dobru ideju, catchy frazu od nje možeš napraviti sve', kazala je Ida.

image

Za tekst pjesme ispirirala ju je turobna pandemija.

PROMO

S pop duom Pocket Palma surađuje već neko vrijeme i to se ispostavilo kao odlična kombinacija. "Pocket Palma i ja držimo se u tom pop lakšem smjeru, recimo mi smo za devet navečer, a dečki su tu tvrđi, oni rade ozbiljnu klupsku muziku - za recimo dva ujutro", šali se Ida objašnjavajući koja je razlika između originalne verzije i tri različita remiksa.

Čitajte i: Ida Prester o operaciji - šiške: ‘U napadu eksperimenata sama sam ih škaricama odrezala‘

Promociju nadolazećeg izdanja planira za ožujak, o detaljima izdanja više će reći u gostovanju na podcastu Pozitivan ritam 25. siječnja. Kako nam je kazala nada se da će s proljećem doći i kraj ovoj nesigurnoj situaciji. Ida je uspjela turobnu atmosferu iz protekle dvije godine iskoristiti kao inspiraciju za rekordan broj pjesama, koje će se naći i na novom albumu.

image

Pjesma 'Luda' ima ukupno četiri verzije.

PROMO

"Meni je muzika totalno promijenila život i odvela ga u skroz novi smjer i užasno mi je drago što je pored svih godina koliko se bavim tim, pa i ovom nesretnom pandemijom, da je ta strast toliko jaka da ne posustajem i da inspiriram kroz muziku duge ljude za neke njihove projekte. Ogroman mi je kompliment što su ti ljudi pronašli zrnce radosti u onome što radim. I to je muzika, ona je poklon, i slušateljima i ljudima koji mi dolaze na koncerte i drugim umjetnicima koji na bazi onoga što ja radim smišljaju neke nove kozmose i to je zapravo najljepša stvar koja ti se može dogoditi", zaključila je Ida Prester.

Linker
23. travanj 2024 20:49