ULICA KRIJESNICA

Povratak Katherine Heigl: Zvijezda ‘Uvoda u anatomiju‘ zasjala u novom Netflixovom hitu

S TV serijalom ‘Ulica krijesnica’ američka glumica na dobrom je putu da vrati status miljenice publike, ali i poštovanje Hollywooda.

Prije petnaestak godina izgledalo je da će Katherine Heigl (42), djevojka iz Washingtona koja je počela glumiti još kao tinejdžerica, imati blistavu holivudsku karijeru. Na krilima uspjeha TV serijala ‘Uvod u anatomiju’ i romantičnih komedija ‘Zalomilo se’ i ‘Zauvijek djeveruša, nikad nevjesta’ bila je među najtraženijim mladim zvijezdama, sve dok se o njoj nije počelo govoriti da je - teškog karaktera.

- Možda sam rekla nekoliko stvari koje se ljudima nisu svidjele, ali to se napuhalo pa je krenula priča kako sam nezahvalna, teška i neprofesionalna. Zanima me što čini osobu teškog karaktera. Je li to netko tko ima svoje mišljenje? Još sam bijesna kad se toga sjetim - izjavila je ovih dana Heigl. I to ne bez razloga. Zbog glasina o neprofesionalnosti prestala je dobivati ponude u holivudskim filmovima, a kako nije htjela odustati od karijere, bacila se u producentske vode. Tako je, prema opisu Netflixa, producirala visokokvalitetnu sapunicu ‘Ulica krijesnica’, adaptaciju istoimenog bestselera Kristin Hannah, o nekoliko desetljeća dugom prijateljstvu dviju žena.

image
Katherine Heigl i Sarah Chalke u seriji glume prijateljice Tully i Kate
PROFIMEDIA

Serijal u deset epizoda prati život Tully Hart, poznate TV voditeljice, i Kate Mullarkey, kućanice, od njihovih tinejdžerskih dana do zrelih godina. Uz Heigl, u serijalu glume Sarah Chalke, Ben Lawson i Beau Garrett, a autorica je Maggie Friedman.

Publika je odlično prihvatila serijal, za razliku od kritičara, a Heigl kaže da ju je u cijeloj priči najviše privukao lik ambiciozne TV voditeljice Tully.

- Svidjelo mi se kako može biti ljutita na sve a da pri­tom ne osjeća potrebu svima se ispričavati ili obja­šnjavati - rekla je američka glumica Katherine Heigl.

Linker
18. travanj 2024 20:58