Tomislav Kristo / Hanza media
finale za pamćenje

Pobjednik showa 'Život na vagi' Robert Baković izgubio je 76 kila: 'Sva ta debljina krije potisnute emocije'

Suze i velike životne ispovijesti obilježili su četvrtu sezona showa 'Život na vagi'. Nakon mnogo muke uslijed mijenjanja navika - pobjedu i 150 tisuća odnio je Robert Baković koji je u show ušao sa 169,1 kilogramom.

Obrtnik iz Velike Gorice Robert Baković (43) pobjednik je treće sezone "Život na vagi", a tijekom showa izgubio je nevjerojatnih 76,2 kilograma.

Nakon proglašenja pobjednika, nije mogao suspregnuti suze. "Sretan sam. Sva ta debljina krije nešto puno ozbiljnije, zakopano duboko unutra. Sad više ne krijem emocije. Istinski sam sretan. Provodim puno kvalitetnije vrijeme s djecom jer mogu trčati, skočiti, sve", rekao je Robert u finalnoj emisiji, priznajući da ga djeca i supruga jednako vole kao i prije, ali su oduševljeni njegovim izgledom.

Na pitanje kako je uspio sam sebe gurati naprijed, Robert je bio vrlo konkretan: "Na početku emisije mislio sam 'ili idi do kraja ili odustani'. Posložio sam stvari u glavi i vidio sam cilj ispred sebe. Nema odustajanja. Došao sam promijeniti svoj život i uspio sam u tome. Svima koji muku muče s kilogramima poručujem da se prijave u show, neće požaliti", kazao je.

Pobjednik "Života na vagi" je bio nogometaš, a na početku showa sanjao je da će opet u životu moći odjenuti traperice ili sam obuti čarape.

"Promjene će utjecati ne samo na moj, već i na život moje djece. U mlađim danima sam imao dobru figuru, bolje sam se osjećao, imao sam više energije i bio sretni i zadovoljniji čovjek. Želio bih se opet baviti sportom, trčati i igrati sa svojom djecom", rekao je Roko ulaskom u show "Život na vagi" koji je priželjkivao pobjedu zbog svojih četvero djece.

rtl/promo

Zagreb, 221119.
Jadran film.
Snimanje emisije Zivot na vagi.
Na fotografiji: kandidati.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / Hanza media

"U prošlosti me u gubljenju kilograma najviše sputavalo to što nisam imao volje trenirati, a kako je kilograma bilo sve više, mislio sam i da su sve manje šanse da ću opet uspjeti smršavjeti – govorio je Roko svojedobno, a danas je on sasvim drukčiji čovjek. U showu se nametnuo kao kapetan i s lakoćom bio ustrajan do kraja.

promo

rtl promo

U finalnoj emisiji izgubio je najviše kilograma od ostalih finalista Lidije, Marina i Ivana i tako osvojio titulu pobjednika.

Dosad je bio poznat kao vlasnik kioska u kojem je uplaćeno najviše dobitnih listića Hrvatske lutrije, kako su ga mediji prozvali, a sreća je, čini se i dalje na njegovoj strani.

promo

Kandidati su se emotivno oprostili od svojih trenera Edina Mehmedovića i trenerice Maje Ćustić.

"Svojim veseljem razbili ste našu tugu, svojom odlučnošću usadili ste nam nova znanja, a svojom podrškom oplemenili naše živote i uvijek bili s nama. Motivirali ste nas na svakom koraku… Dizali ste nas kad više nismo mogli sami. Darujemo vam mali poklon pažnje kako bi se uvijek sjetili naše zadnje, a vaše prve sezone", držala je govor natjecateljica Sara, a treneri od suza nisu mogli ništa reći. Za poklon su dobili majice plavog i crvenog tima s popisom svih kandidata.

Linker
11. travanj 2024 21:36