Ništa od proslava

Plemenita ideja: Nina ima prijedlog kako utrošiti novce koje ove godine neće dobiti glazbenici

Glazbenica je svjesna da ovu Novu godinu ni ona, niti nitko od njezinih kolega neće nastupati na gradskim trgovima, no smatra da bi taj novac trebalo preusmjeriti onima kojima je potrebna pomoć.

Naša poznata pjevačica na novonastalu situaciju reagirala je s nekoliko objava, tako je Nina Badrić pružila punu podršku očuvanju zdravlja svojih sugrađana, ali i dala jednu zanimljivu ideju.

"Hajde sada pošto nema organiziranih dočeka Nove godina, da svaki grad izdvoji novac i uplati za liječenje bolesne djece. Širi dalje", poručila je Nina. Ova ideja svidjela se brojnim njezinim pratiteljima. Svjesna da osim što su otkazani svi događaji tijekom Adventa, neće biti ni proslava inače najveselije noći u godini, kako kod nas tako ni u regiji. Novogodišnji koncerti tradicionalno bi organizirao svaki grad na trgu, rivi, korzu... a Nina Badrić i njezini kolege, Silvestrovo bi obično proveli 'radno'.

Budući da se sada neće morati plaćati troškovi za razglas, struju, vatromete, honorare glazbenicima - taj novac bi, kako predlaže Badrić, svaki grad mogao preusmjeriti u humanitarne svrhe.

Pjevanje pod tušem

Samo dan ranije, pjevačica je duhovitom porukom ohrabrila sve kolege glazbenike, ali i sve nas koji smo njihova publika.

"Pjevat’ ćemo pod tušem do daljnjega samo da smo zdravi i živi i da nam je duh uvijek pozitivan! Čuvajte se i pazite se. Proći će i ovo", kazala je Badrić.

Pjevačica se na proljeće prometnula u svojevrsnu 'glasnogovornicu' svih kolega glazbenika, ali i onih djelatnika koji rade tehničke poslove vezane uz održavanje koncerata. Tada je istaknula da o njima, koji su poznatija imena, ovisi veliki broj ljudi i obitelji.

Sada, glazbenica, uz neospornu činjenicu da joj nedostaju nastupi, publika, glazba i rad, poziva svoje obožavatelje i poznanike za još jednu dozu strpljenja i discipline.

Da Nina uživa kod kuće, pokazala je i jednostavnom fotografijom božićne dekoracije iz svog doma. "Doma je najljepše. Božić dolazi", u subotu popodne poručila je Nina.

Linker
20. travanj 2024 07:33