Puna noviteta

Pjesma nastala u Kolumbiji: Natali Dizdar prisjetila se jako turbulentne godine

Pjevačica predstavlja novi samostalni singl ‘Kad mislim na to’ i najavljuje zagrebački koncert u Laubi, prvi samostalan nastup u godinu dana.

U pauzi rada na novom projektu BETI, kao i volonterskog rada u Londonu, pjevačica Natali Dizdar našla je vremena i za novi samostalni singl “Kad mislim na to”. Pjesmu potpisuju Natali Dizdar i Vladimir Mirčeta, njezin gitarist i dugogodišnji suradnik, a za video spot u maniri ‘susreta treće vrste’ zadužen je bio redatelj Dinko Šimac.

“Ovu pjesmu sam zapravo napisala u Kolumbiji još na ljeto 2017. godine i kad god je čujem vrati me u to vrijeme. Cijela ta godina mi je bila turbulentna i sanjiva, s puno priča, završenih, nedovršenih i novih, pa takav neki osjećaj prati i ovu pjesmu.” objašnjava nam Natali kako je pjesma nastala. “Vlado i ja smo ustvari demo verziju dosta brzo završili, ali sam pričekala sa završetkom pjesme jer sam htjela vidjeti u kojem će smjeru ići moj sljedeći album, odnosno u ovom slučaju, to će ustvari biti - EP”, tvrdi Natali Dizdar.

Pogledajte video

Futuristički spot u kojem Natali susreće neku neobjašnjivu vanzemaljsku silu osmislio je Dinko Šimac poznat po svojim nadrealnim animacijama i posebnim vizualnim efektima. Dinko je tako uspio prikazati dva lica Natali Dizdar, jednu ‘ovozemaljsku’, i jednu ‘vanzemaljsku’.

Čitajte i: Natali Dizdar preselila: ‘Trenutno nije najbolje mjesto za život, ali napravila sam ono što sam htjela‘

Čitajte i: Koncert koji se ne propušta: Natali Dizdar predstavlja svoj novi projekt, uz još mnoštvo probranih umjetnika

“Super mi je bilo raditi sa Dinkom, sviđa mi se koncept koji je zamislio s ‘bliskim susretom’ i hologramima koji dočaravaju odlazak u neku drugu dimenziju, a osim toga drago mi je da sam konačno sjela i za klavir u ovom spotu", kazala je o tim iskustvu glazbenica.

Sve nade polaže u koncert

Nakon što će se ublici predstaviti u online koncertu Magic Box 5, ove subote 27. ožujka, s novim projektom BETI, Natali planira održati i samostalan koncert nešto kasnije ovog proljeća.

"Koncert je zakazan za 24. travnja, u dvorištu Laube, u živo i s online ulaznicama, za sad sve nade polažemo u to. Nakon toga voljela bih odraditi sve ono što prošle godine nisam smjela, od Istre do Dubrovnika", kazala je pjevačica u nedavnom razgovoru za Gloria.hr.

Natali Dizdar u subotu, 24. travnja, u zagrebačkoj Laubi planira održati koncert na kojem će prvi puta uživo otpjevati novi singl, ali i neke od svojih najvećih hitova. Ulaznice za sjedeći koncert u prodaji su od 22. ožujka putem sustava Entrio. Program je sufinanciran putem Natječaja "Jer svirati se mora” provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.

Linker
20. travanj 2024 04:19