Orlando Bloom rođen je u godini Zmije
 Getty Images
Hrvatska ponovo u centru pažnje

Orlando Bloom stiže u Dubrovnik: Poznati 'vilenjak' snimat će nastavak fantasy hita

Britanski glumac, najpoznatiji po ulozi vilenjaka Legolasa iz 'Hobbita' i 'Gospodara prstenova', trebao bi uskoro stići u Dubrovnik na snimanje druge sezone hit fantasy serije, a pridružit će mu se i kolegica Cara Delevingne.

Snimanje druge sezone Amazonove fantasy serije "Carnival Row" najavljeno je još krajem prošle godine, no snimanje kreće tek sada. Glavne zvijezde serije, Orlando Bloom i Cara Delevingne, neke scene snimat će u Dubrovniku, koji je postao još veća turistička meka nakon što se u njemu snimala hit serija "Igra prijestolja".

Lokalni mediji već su objavili da se traže statisti, a snimanje će trajati desetak dana.

Inače, "Carnival Row" žanrovski je opisana kao neo-noir fantasy, a premijerno je prikazana na Amazonu 30. kolovoza prošle godine.

Youtube Screenshot Amazon Prime

Bloom u seriji glumi Rycrofta Philostratea Phila, inspektora u gradu po imenu Burgue koji pokušava riješiti slučaj neobičnih ubojstava. Philo nosi mračnu tajnu iz prošlosti koja ga je obilježila te je u vezi s vilom Vignette Stonemoss. Ona misli da je Philo mrtav pa dolazi u Burgue kao izbjeglica te postaje dijelom ilegalne organizacije Black Raven koja operira po Carnival Rowu - geto dijelu grada Burguea.

Serija je publiku osvojila neobičnim spojem detektivskih elemenata sa svijetom mitoloških stvorenja, a osim opasnog odnosa Phila i Vignette te mističnih ubojstava, fokusira se i na borbu za ljudska prava i prava drugih stvorenja, političku moć i prošla ratna vremena.

Iako je originalna ideja potekla od filmskog redatelja Guillerma del Tora, on se povukao iz serije, a preuzeli su je René Echevarria i Travis Beacham. "Nitko od glavnih ili sekundarnih likova neće završiti sezonu u istim okolnostima iz kojih su krenuli", rekao je Marc Guggenheim, izvršni producent serije.

Linker
11. travanj 2024 20:13