Ghislaine Maxwell

Odvjetnici se bore, ali agonija bivše cure zloglasnog pedofila Jeffreyja Epsteina se nastavlja

Bivša cura zloglasnog pedofila Jeffreyja Epsteina i sudionica u njegovim zlodjelima, i dalje se koprca kako bi izašla iz strogo čuvanog zatvora u Brooklynu, gdje od prošlog srpnja čeka suđenje.

Ghislaine Maxwell već dvaput su odbili uvjetno puštanje uz jamčevinu, a njezini su odvjetnici sada predložili novo rješenje. Prema tom prijedlogu Ghislaine je spremna odreći se svog britanskog i francuskog državljanstva kako bi dokazala da ne želi i neće nikud pobjeći ako joj se smiluju i odobre joj da početak suđenja dočeka na slobodi.

image
Dokaže li joj se krivnja, mogla bi dobiti i do 35 godina robije.
FOTOGRAFIJE: JOHANNES EISELE AFP

Trenutačno najomraženija osumnjičenica u Americi rođena je u Francuskoj, odrastala je u Engleskoj, a također je i državljanka SAD-a, tako da ukupno ima čak tri putovnice. Kao dodatno jamstvo da neće pobjeći od suđenja, 59-godišnja Ghislaine Maxwell predložila je da svu svoju imovinu, kao i imovinu svog supruga, bogatog poduzetnika Scotta Borgersona, stavi na jedan račun koji bi bio pod nadzorom. Tako svoje bogatstvo ne bi mogla koristiti za bijeg, osim ako negdje nije zakopala ćup sa zlatom. Tužiteljstvo se snažno opire tim prijedlozima, kao što su glatko odbili i njezin raniji prijedlog o jamčevini od čak 28,5 milijuna dolara.

image
Ghislaine Maxwell i Jeffrey Epstein - osuđivani pedofil koji je sam sebi presudio dok je čekao suđenje zbog seksualnog iskorištavanja i trgovanja maloljetnicama.
FOTOGRAFIJE: HANDOUT AFP

Odvjetnici Ghislaine Maxwell, optužene da je Epsteinu podvodila maloljetnice, igraju i na kartu humanosti: tvrde da je njihova klijentica u zatvoru skroz propala i više nije ni sjena onog što je bila. Potpuno je izolirana od ostalih zatvorenika u skučenoj betonskoj ćeliji, danonoćno je nadzire ukupno 18 kamera, a zatvorski čuvari svakodnevno pretražuju sve otvore na njezinom tijelu i njezine osobne stvari.

Jedan od čuvara navodno ju je i fizički zlostavljao, a nakon što ga je prijavila, natjerao ju je da za kaznu oriba zid pod tušem u ćeliji. Na koje su sve načine bile zlostavljane Epsteinove žrtve, to će se početkom ljeta pokazati na suđenju osumnjičenoj svodnici Ghislainei Maxwell. Dokaže li joj se krivnja, mogla bi dobiti i do 35 godina robije.

ČITAJTE I:

Skandal koji trese kraljevske dvore: Kraljica ga neumorno štiti, ali princ Charles nije siguran u nevinost svojeg brata

Linker
24. travanj 2024 17:50