Tužan dan

Odlazak legende: Pjevač omiljenih UB40 preminuo nakon kratke bolesti, shrvani kolege objavili vijest

Sastav koji se osamdesetih godina proslavio uspješnicama ‘Red Red Wine‘ i ‘Can‘t Help Falling In Love‘, nazvan je po obrascu za nezaposlene, a popularan je do danas.

Osnivač i pjevač britanske reggae skupine UB40 poznat pod imenom Astro, umro je u 64. godini od bolesti, javili su članovi njegova benda. Sastav koji se osamdesetih godina proslavio uspješnicama "Red Red Wine" i "Can't Help Falling In Love" osnovao je Terence Wilson, poznat pod umjetničkim imenom Astro, s UB40 nastupao je do 2013. kada je osnovao novi glazbeni sastav.

"Shrvani smo zbog gubitka našeg dragog Astra koji je umro nakon kratke bolesti", napisala je na Twitteru njegova sadašnja skupina pod nazivom "UB40 featuring Ali Campbell & Astro". "Svijet više neće biti isti bez njega", piše u objavi.

Pogledajte video

Desetljeća uspješne karijere

I njegov je bivši sastav potvrdio je informaciju, dodajući da je umro nakon "kratke bolesti". Obrada pjesme "Red Red Wine" Neila Diamonda izbacila je UB40 u vrh popularnosti s više od 100 milijuna prodanih ploča. UB40 kultni je reggae-pop fenomen koji je u tri desetljeća vodio nevjerojatno uspješnu karijeru. Ime skupine 'UB40', osnovane u Birminghamu 1978., odnosi se na britanski obrazac za nezaposlene (Unemployment Benefits, Form 40).

Čitajte i: Stranci u Hrvatskoj: 'Ovo je moj dom, ali zabrinut sam za obitelj koja je ostala živjeti u domovini'

Bubnjar Jimmy Brown izjavio je ove godine za The Guardian da je britanska obavještajna služba prisluškivala i pratila skupinu. "MI5 je prisluškivao naše telefone i nadzirao naše kuće. Nismo pripremali revoluciju, ali da se dogodila, znali bismo na kojoj bismo strani bili", rekao je.

Linker
16. travanj 2024 15:55