Uskrs Elle Dvornik
 Instagram
U krugu obitelji

Naši poznati slave blagdan uz raskošne i šarene trpeze: 'Ništa mi neće ovi Uskrs pokvarit'

Da su ljubav i vedar duh najbitniji sastojci svakog blagdana i objeda pokazali su i naši poznati koji su uz maštovite ukrase i tradicionalne delicije dočekali najveći kršćanski blagdan.

Najneobičniji Uskrs koji smo dočekali zatvoreni u svojim domovima, provodimo s našim najmilijima uz šarene stolove i pisanice, tako je i u domovima naših poznatih, koji su na društvenim mrežama svojim pratiteljima zaželjeli blagostanje i sreću, a i podijelili komadić svoje atmosfere.

Imena za pisanice

Glazbenica Ida Prester sa suprugom Ivanom Peševskim i sinovima zbog pandemije se povukla iz Beograda u malo selo na planini Rudnik. Svjež zrak i mnogo prostora, tvrdi naša umjetnica, i više nego odgovaraju sinovima Roku i Riju. Na uskrsno jutro objavila je veseli video u kojem pokazuje kako su maštovito ukrasili pisanice. "Roko ih je nazvao - Marko, Nikola, Ivan i Petra. Napokon normalna imena u našoj familiji", našalila se glazbenica i opisala kako su ukrasili jaja.

"Malo wc papira za oči, kora od naranče, ostalo ubrali u vrtu. Sretan Uskrs svima koji slavite, mi ćemo sljedeći vikend opet", čestitala je Ida.

Bez francuske, ali s puno ljubavi

Još jedna naša poznata mama pokazala je kako je ovaj Uskrs u njezinoj kući ležerniji te se slavi u srcu. Glumica Marijana Mikulić uz opuštenu obiteljsku sliku poslala je poruku Uskrsa.

"Mi smo načeli kuglof, odosmo pit kavu na našem balkončiću. Krastavci su nam se pokvarili pa neće biti francuske, ali ima svega drugog. A Uskrs je ionako u srcu, u duši, u miru sa svima.

E pa, svima želim sretan taj dan, pa i onima koji misle da su Uskrs samo šarena jaja i ukrasi, i onima koji se smiju na račun tog, nama vjernicima, velikog dana i pišu o otkaznom Uskrsu, kao da je Uskrs tek neka manifestacija, parada. Svima želim lijep dan, i sutra i svaki dan.

A svim vjernicima nek je Sretan Uskrs! Šaljem ljubav svima", kazala je glumica.

Pripreme vrsne kuharice

Lana Klingor Mihić marljivo je u objavama nastoryjima zabilježila kako i što je sve spremala od hrane, na Uskrs je pokazala kako povrće prije jela pere u mješavini vode i soli, te je uz sliku bogate trpeze zaželjela "Sretan Uskrs i dobar tek svima".

Instagram
Blagdanski stol Lane Klingor Mihić.

Jaja i šunka kod Dvornikovih

Fina hrana može se vidjeti i kod Dvornikovih dama, dok je Danijela čestitala Uskrs uz sliku svog doručka, Ella je nasmijala fanove objavom u storyju u kojem pokazuje sendviče s matovilcem i poširanim jajima pripremljene za nju i Charlesa.

"Priprema ovog jela je po receptu 15 minuta, ako nemate djecu, ako imate dodajte 30 minuta po djetetu", našalila se Ella. Nešto kasnije je ipak objavila čestitku uz fotografiju na kojoj se vide ruke njihove prvorođene Balie.

Maštovito darivanje najmilijih

Radijski voditelj Luka Bulić uskršnje je jutro iskoristio na kreativan način. "Zeko je ove godine imao viška vremena u izolaciji pa je curama ostavio tragove koji vode do darova!", napisao je Luka uz uskršnju čestitku. Na Instagramu je i pokazao poruke koje su djecu dovele do poklona uskršnjeg zeke.

Prirodno obojena jaja

Sonja Kovač otkrila je na koji je način obojila pisanice. "Koristila sam samo prirodne stvari, crvena od ljuske žutog luka, narančasta od naranče, mrkve, žuta zeleni čaj, peršin...", otkrila je Sonja.

Instagram
Pisanice Sonje Kovač.

Marljive pripreme

A kako cijela obitelj sudjeluje u izradi uskrsnih, tradicionalnih delicija pokazao je i RTL-ov voditelj Tomislav Jelinčić. "Ništa mi neće ovi Uskrs pokvarit..." poručio je Tomo uz sliku svoje obitelji koja priprema bojanje pisanica uz pomoć ljuske od luka.

Pročitajte i:

Linker
24. travanj 2024 10:46