Fort Worth Star-Telegram / Zuma Press / Profimedia
Životni preokret

Nakon raskalašenog 40. rođendana Bush ostavio piće, prijatelji ga nisu štedjeli: 'Bio je svakakav kad popije'

Kako je Bush mlađi od raskalašenog neženje i mladog oca koji ne može zamisliti dan bez pive došao do pozicije guvernera i predsjednika SAD-a, opisano je u dvodjelnoj emisiji, u kojoj ga ni najbliži prijatelji nisu štedjeli.

Svi su ga znali kao pravog "veseljaka" koji voli zaviriti u čašicu, a transformacija Georgea W. Busha u ozbiljnog političara koji će postati 43. američki predsjednik počela je za njegov 40. rođendan.

"Samo je rekao - ne treba mi ovo u životu. krade mi energiju i uzima previše vremena", prisjetio se Bushev prijatelj iz djetinjstva u prvoj od dvije epizode dokumentarne serije "American Experience" posvećenoj Georgeu W. Bushu koja se prikazuje na PBS-u.

Businessman George W. Bush waves from the podium prior to his Dad, United States President-elect George H.W. Bush being sworn-in as 41st President of the United States at the US Capitol on January 20, 1989.  At right is his wife, Laura Bush., Image: 359058289, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: CNP / ddp USA / Profimedia
CNP / ddp USA / Profimedia
George W. Bush i supruga Laura na inauguraciji njegova oca za 41. predsjednika SAD-a 1989.

"To se jutro probudio mamuran. Pretjerao je noć prije i nije se dobro osjećao. Mislim da mu je Laura (Bush) rekla da se mogao bolje ponašati, i tada je donio odluku", prisjetio se Charlie Younger Georgeov prijatelj iz djetinjstva.

I samo tako je prestao, "na suho" bez ikakvih tretmana ili medikamenata, predsjednik SAD-a postao je 15 godina nakon toga.

"Prestao sam jer sam ponekad mislio da previše pijem. Netko me pitao mogu li se sjetiti dana u kojem nisam popio pivu? I nisam mogao", objasnio je bivši predsjednik vlastitim riječima.

Raskalašeni neženja

Njegova prošlost "opuštenog" neženje u Teksasu jako je dobro zabilježena. A za dokumentarac Bushevi drugi prijatelji nisu birali nježne riječi kada su govorili o njegovom pijančevanju.

398344 01: President George W. Bush and his wife, First Lady Laura Bush attend a news conference December 8, 2001 at a Red Cross warehouse in New Windsor, Maryland where relief supplies for Afganistan's children are being stored before shipment. (Photo by Stephen J. Boitano/Getty Images)
Getty Images
George W. Bush i supruga Laura koja mu je bila ogromna potpora.

"Pio je previše i znao je biti stvarno odvratan kad je pijan. U nedostatku bolje riječi, znao je biti pravi šu*** kad je pio", opisao ga je dugogodišnji prijatelj Robert McCleskey.

Prijatelji s faksa opisuju ga kao "veseljaka" te da im ni na pamet ne bi palo da je on taj u njihovom bratstvu netko tko će postati guverner Teksasa i predsjednik Sjedinjenih Američkih Država. Kako se približavao 40. rođendanu njegovo ispijanje alkohola postajalo je sve gore, da su se prijatelji i obitelj zabrinuli, što će napraviti sa životom.

Smisao je pronašao kada je 1985. počeo polako otkrivati spiritualnost i religiju.

Pročitajte i:

Linker
18. travanj 2024 10:39