Oproštaj od voljene majke

Najteži dan u životu Tatjane Jurić: 'Mama, počivaj u miru, sve si napravila kako je trebalo'

Tatjanina majka Dragica preminula je nakon duge borbe s Alzheimerovom bolesti

Hrvatska voditeljica Tatjana Jurić upravo proživljava najtužnije trenutke.

Njezina 69-godišnja majka Dragica preminula je nakon duge borbe s Alzheimerom, a ovu tužnu vijest Tatjana je podijelila s prijateljima na Facebooku, uz zajedničku fotografiju.

"Sve stade. Samo život prođe.

Naša zadnja zajednička fotka.

Putuj, Majčice.

Silno sam ponosna na Tebe! Silno. Sve Ti danas priznajem, i kao majci, i kao roditelju, supruzi, partnerici, prijateljici - ženi! Sve sam shvatila! Koliko je to borbe, koliko tuge, sreće, odricanja i davanja. Opraštanja. Život. Koliko je jedino ljubavi u životu potrebno i koliko su ljudi ti koji - čine život. Svemu daju smisao.

Alzheimer nas je rasturio, ali rasturile smo i mi njega! Ti si ga rasturila, dostojanstveno, u svom stilu. Našem!

Zaspala si mirno, u snu; vidjela sam te nakon s blagim osmijehom i to mi je najveća nagrada i mir koje sam mogla dobiti. Zahvalna sam na tome! Tvoja me bolest, naša bolest, naučila svemu što kao dijete i žena trebam dalje nositi sa sobom u život; prije nego se, svatko od nas, mora oprostiti sa svojim roditeljem. Bila si i ostaješ prava frajerica, jaka, srčana, zabavna, glasna i snažna. Nadam se da sam bila dostojna na Tvome posljednjem putu. Dala sam sve od sebe!

Odmori se. Dio si mene, zauvijek! Bit ćeš u svakom mom danu, i kad plačem i kad ću se smijati! Uvijek! Uvijek, Mama. Počivaj u miru, sve si napravila točno onako kako je trebalo. Ti si ta koja je, na kraju, ustvari - pomogla meni. Mama s velikim M!"

Ovim riječima 35-godišnja voditeljica oprostila se od voljene majke koju je podržavala u teškoj borbi s opasnom bolešću.

Voditeljica je nedavno o majčinoj situaciji progovorila javno, opisujući tugu koji sa sobom donosi teška bolest u obitelji.

'Lutale smo po bolnicama, udrugama, zavodima za socijalno, plakale, vrištale, hvatale zraka. Na sam rub stigle smo prije godinu i pol dana. Ništa ne pomaže, ni ljubav, ni želja, ni snaga. Alzheimer je sve jači. Mami je sve gore', rekla je Tatjana Jurić za Jutarnji list.

'Netko mora govoriti o tome. Spletom okolnosti, dogodila se meni i mojoj obitelji, a ako naša priča može pomoći da se neka druga obitelj lakše snađe i ne potroši dvije godine na očaj i lutanje kao što je to bilo s nama, isplati se', naglasila je voditeljica.

Linker
15. travanj 2024 06:45