život u pandemiji

Na zadatku: Kate Middleton u kaputu koji je vrištao s nje obilježila važan dan

Vojvotkinja je danas stigla u Nacionalnu galeriju portreta kako bi susrela fotografe iz njene knjige ‘Hold Still‘ koja je danas, prvi dan, bila na vrhu liste najprodavanijih knjiga.

Vojvotkinja od Cambridgea snimljena je rano jutros u Londonu u plisiranoj haljini boje šampanjca, crvenom vunenom kaputu omiljene joj britanske marke Eponine, te smeđim štiklama i torbicom u istoj nijansi. Osim kaputa koji je, iako iznimno elegantan, vrištao s nje, upadljive su bile i naušnice od kristala.

image
FOTOGRAFIJE: ARTHUR EDWARDS/THE SUN/PA IMAGES/PROFIMEDIA ARTHUR EDWARDS/THE SUN/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Kate je u ovom upečatljivom stajlingu posjetila Nacionalnu galeriju portreta, gdje će odabranih 100 slika koje su dio njezina projekta “Hold Still: A Portrait of Our Nation in 2020.” službeno postati dijelom nacionalne kolekcije galerije.

Naime, Kate Middleton prošle je godine započela projekt s Nacionalnom galerijom portreta pozvavši ljude da predaju fotografije koje su snimili tijekom prvog lockdowna u Velikoj Britaniji. Knjiga “Hold Still” od danas je dostupna u britanskim knjižarama i online, točno godinu dana od početka cijelog projekta.

image
FOTOGRAFIJE: DOMINIC LIPINSKI/WPA POOL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA DOMINIC LIPINSKI/WPA POOL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Pristiglo je više od 31 tisuću fotografija, a Komisija, čija je članica i vojvotkinja od Cambridgea, među njima je odabrala 100 portreta koji su stavljeni u knjigu.

“Kroz ‘Hold Still’ željela sam iskoristiti snagu fotografije radi stvaranja trajnog zapisa onoga što smo svi proživjeli – željela sam doći do priče pojedinaca i dokumentirati značajne trenutke za obitelji i zajednice tijekom života u pandemiji”, napisala je Kate u uvodu knjige, koja ilustrira godinu dana od početka COVID-19 pandemije i poslužit će kao “trajni zapis onoga što smo svi doživjeli”.

image
FOTOGRAFIJE: BERETTA/SIMS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA BERETTA/SIMS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Prihod od prodaje raspodijelit će se tako da 50 posto odlazi Nacionalnoj galeriji portreta, a 50 posto britanskoj dobrotvornoj organizaciji za mentalno zdravlje, Mind.

Kate Middleton i princ William kreću prema modernizaciji monarhije: Posljednjim potezom sve su iznenadili

Linker
20. travanj 2024 14:38