Uskoro u kazalištu

Modno-kazališna premijera: Anamarija Asanović kreirala svoju prvu ‘carsku‘ kolekciju

Kći legendarnog nogometaša, a danas trenera Aljoše Asanovića koja je jednako poznato ime na modnoj sceni, u zadnje vrijeme često koketira s kazalištem. Za Gradsko kazalište mladih iz Splita upravo je osmislila carsko ruho.

Popularni GKM svojoj publici priprema novu kazališnu poslasticu - predstavu "Carevo novo ruho”. Premijera je zakazana za 25. ožujka, a istoimenu priču o kolektivnoj obmani i konformizmu iz pera omiljenog dječjeg pisca Hansa Cristiana Andersena, režirao je glumac i redatelj Siniša Novković.

Kako nam je kazao ravnatelj GKM Ivo Perkušić, Novkovićev komad na originalnu se tematiku naslanja samo po pitanju društvenih anomalija pa će pred splitsku publiku idući petak tako izići "car” koji želi postati prva zvijezda svih portala, Instagrama, TikToka, Facebooka i Twittera.

image

Glumačka postava: Vanda Boban Jurišić, Vinko Mihanović, Lidija Florijan, Siniša Novković i Nada Kovačević Paun.

PAUN PAUNOVIC/CROPIX

"Riječ je o tekstu koji progovara o čestoj površnosti društvenih mreža, o opasnostima lakomislenih poruka koje djeca i mladi svakodnevno iščitavaju. Sve je izokrenuto tako da i muške uloge tumače žene, a žensku muškarac. Ovo je pravi family show jer će i djeca, roditelji i bake i djedovi uživati i dobro se zabaviti, a pri tome i izvući poruke svatko za sebe”, najavio nam je Perkušić.

Čitajte i: Veliki uspjeh: Kraljevska bajka Anamarije Asanović oduševila publiku na tjednu mode u Milanu

Druga suradnja po redu

U predstavi glume Lidija Florijan, Vinko Mihanović, Vanda Boban Juričić i Nada Kovačević, a Perkušić je pohvalio i kostime splitske dizajnerice Anamarije Asanović.

image

Anamarija Asanović već je surađivala s GKM Split.

ANTE CIZMIC/CROPIX

"Anamarija je napravila kostime koji su pomaknuti i u vidljivoj naznaci cara i ostalih likova, ali u suvremenim izvedbama. Kreirala je četiri glavna kostima koja se stalno nadopunjuju i mijenjaju”, istaknuo je za naš portal Perkušić.

Ovo je inače druga suradnja GKM s poznatom dizajnericom koja potpisuje i kostimografiju predstave "Prve dame” premijerno prikazane krajem prošle godine. No, to što njezine kreacije sve češće viđamo na kazališnim daskama, ne znači da Anamarija ne priprema neka nova modna iznenađenja. Dapače, ovih se dana na svom Instagramu sama pohvalila da je nedavno šopingirala na sajmu tkanine u Turskoj, a cvjetni baloner iz njezine nove kolekcije nedavno je prošetala bivša misica Fani Čapalija.

Linker
16. travanj 2024 20:38