Profimedia, Mega Agency
Otvorila dušu

Milla Jovovich otkrila da je imala spontani pobačaj: 'Ono što sam doživjela ne bih nikome poželjela'

Milla Jovovich (43), američka glumica i zvijezda filmova "Peti element" i "Resident Evil", u sretnom je braku s britanskim redateljem Paulom Andersonom s kojim ima dvije kćeri: 11-godišnju Ever Gabo i 4-godišnju Dashiel Edan. Iako se njezin život možda čini idiličan, Milla je na Instagramu podijelila stravično iskustvo pobačaja kroz koji je prošla prije dvije godine, a sve kako bi upozorila na opasnosti postroživanja zakona o pobačaju.

Ova bivša manekenka ukrajinskih, ruskih i srpskih korijena oštro je osudila novi zakon koji je Brian Kemp, guverner američke savezne države Georgije, nedavno potpisao, a zabranjuje pobačaj nakon šestog tjedna trudnoće. Georgija je tako postala šesta država uz Ohio, Mississippi, Kentucky, Iowu i North Dakotu koja je uvela ovaj zakon."Ne želim se baviti političkim pitanjima osim kada to nije nužno, kao sad. Naša prava na siguran pobačaj ponovno su ugrožena. Neke žene prije tog razdoblja uopće niti ne znaju da su trudne, a zakon brani pobačaj i u slučaju silovanja ili incesta", navela je Milla.

Milla Jovovich Instagram

"Ženama je pobačaj dovoljno težak na emocionalnoj razini, a kamoli da kroz njega moraju prolaziti u nesigurnim i nehigijenskim uvjetima. Prije dvije godine bila sam trudna četiri i pol mjeseca i tada su nastale komplikacije. Nisu mi dali nikakvu anesteziju, morala sam biti budna tijekom cijelog postupka. To je bilo jedno od najstrašnijih iskustava koje sam ikada doživjela", prisjetila se Milla.

Osim što je konstantno imala noćne more, pobačaj ju je koštao i zdravlja. "Pala sam u jednu od najgorih depresija u svom životu i morala sam se jako truditi kako bih se iščupala iz nje, prvenstveno zbog moje dvije kćeri", priznala je. Počela se baviti vrtlarstvom, zdravije jesti i baviti se sportom jer nije željela završiti na antidepresivima.

Milla Jovovich Instagram

"Sjećanje na ono što sam prošla pratit će me do kraja života. Nijedna žena ne želi proći kroz to. Zato se moramo boriti kako bi očuvale naša prava ako nam ikada zatrebaju", zaključila je.

Linker
16. travanj 2024 10:07