Ususret Eurosongu

Mia Dimšić o pripremama za Torino: ‘Još ne vjerujem, mislim da ću imati knedlu u grlu‘

Mlada pjevačica predstavljat će Hrvatsku pobjedničkom pjesmom na ovogodišnjoj Dori, a otkrila nam je kakve će promjene unijeti u svoj scenski nastup.

Ovogodišnja pobjednica na Dori, mlada kantautorica Mia Dimšić, predstavljat će Hrvatsku na Euroviziji pjesmom Guilty Pleasure. Ipak, iako nas od natjecanja u Italiji dijele puna dva mjeseca, glazbenica ne čeka zadnji čas za pripreme. Kako joj ide i sprema li i neka iznenađenja ispričala nam je na dodjeli glazbenih nagrada Top.HR Music Awards.

"Pripreme za Torino su u punom jeku, došla sam s probe i ujutro opet idem. Nema stajanja i nema odmora dok svi ne budemo zadovoljni. Ovo je prilika koja ti se pruži jednom u životu i mislim da moramo dati sve od sebe. Sad pričamo da bismo za Eurosong skroz promijenili stajling i boje na sceni, što me zapravo jako veseli. Mislim da pjesmi možemo dati još novu dimenziju s promjenom", otkrila nam je Mia Dimšić, koja je na spomenutoj dodjeli glazbenih nagrada izvela i svoju novu pjesmu.

image

Mia već radi na pripremama za Eurosong punom parom.

MATIJA DJANJESIC/CROPIX

Čitajte i: U Torino putuje Mia Dimšić! Uvjerljiva pobjednica Dore 2022. rasplakala se od sreće

Iako je svjesna veličine izazova koji stoji pred njom, tremu je "odložila" za svibanj. "U teoriji još uvijek ne shvaćam što s dogodilo, da sam pobijedila. Razumijem da imam probe za nešto, ali mislim da mi još neko vrijeme neće biti jasno za što i koliko je to veliko... sve dok ne dođem na tu binu, koja već po nacrtima izgleda jako fascinantno. Mislim da ću imati knedlu u grlu, i da trebam biti počašćena, sretna i ponosna. A sve drugo što se dogodi - što bude bit će", kazala je Dimšić.

Veliko uzbuđenje

Najveća podrška i navijači na tom će joj natjecanju biti, kao i uvijek, roditelji i sestra. Pjevačica nam je otkrila da će je upravo oni pratiti u Torino. Putovanju se veseli i zbog novih poznanstava, a među ljudima koje će vjerojatno upoznati je i srpska predstavnica Ana Đurić - Konstrakta koja je svojom pjesmom ili bolje rečeno umjetničkim performansom pod nazivom In Corpore Sano zaintrigirala i regiju i Europu.

image

Raznišlja i o velikoj promjeni u scenskom nastupu i odjeći.

MATIJA DJANJESIC/CROPIX

Čitajte i: Ida Prester o Konstrakti: ‘Ona je ekscentrična, cinična, beskompromisna, ali iskrena‘

"Ja se slažem da 'umetnica' definitivno mora biti zdrava i veselim se što ćemo se vjerojatno upoznati, jer mi je jako zanimljiva pobjednica. Čini mi se autentična, iskrena i svoja u onome što radi. Vidjeli smo da je to konačno bio pun pogodak, jer je - iz toga da je nitko nije favorizirao - uspjela 'pokupiti' pažnju javnosti, a to je velika stvar", rekla nam je Mia Dimšić.

Mia za pritisak na natjecanjima već ima prokušani recept, pa tako kaže da će prije Eurosonga pokušati napraviti ono što je učinila i prije Dore. "Javna mišljenja nam skreću fokus, pogotovo ako ih pratiš i upijaš danima, pa onda na pozornici i ne možeš dati najbolje od sebe, jer si pod njihovim utjecajem. U Opatiji sam zato sama sebi rekla da sam pobijedila već i ako se dobro zabavim. Stvarno vjerujem da najbolji rezultati dođu kad je čovjek opušten i pusti životu da slaže stvari kako treba. Upravo se to meni dogodilo na Dori, a vjerujem da su i svi drugi vidjeli da sam bila iznenađena", rekla nam je pjevačica.

Linker
14. travanj 2024 22:47