Žene su ženama potpora

Leonarda Lončar: ‘Bez obzira na muškarce i koliko mogu biti dobri, žene se bolje razumiju‘

Dizajnerica je u suradnji s velikom prijateljicom organizirala modno događanje gdje je Zagrepčankama predstavila svoj dizajnerski rad, a sve u dobrotvorne svrhe.

Iako je tek nedavno okrenula novu stranicu života vrativši se u Zagreb i krenuvši u dizajnersku suradnju sa Josipom Maslać Petričević, Leonarda Lončar već dokazuje svoju ambiciju i veliko srce. Naime, prigodno je za Dan žena organizirala humanitarnu prodaju nakita i majica iz svoje nove kolekcije. Maštoviti artikli šarenih boja pronašli su svoje mjesto kao ukrasi poznatim damama iz društvenog života Zagreba koje nisu propustile ovu malu modnu poslasticu. Dizajnerica Matija Vuica, bivša Miss Universe Jelena Glišić, novinarka Ana Vela samo su neka od imena koja su uživala u Leonardinom dizajnu, ali i čašici razgovora u ugodnom ambijentu butika Josipe Maslać Petričević, Leonardine poslovne suradnice koja je organizirala događanje.

image

Leonarda Lončar predstavila je svoj dizajn.

SLAVICA PARLOV

"Inspiraciju uvijek nalazim u prirodi, obožavam boju, obožavam nespojive materijale, nespojive boje, dakle sve što je kontrastno mi se strašno sviđa, svi su komadi unikatni, sve radim sama, ručno. Trenutno su najviše zastupljene ogrlice i naušnice, a bit će još i narukvica. Zahvaljujući Josipi i potpori koju imam u njoj, krenula sam i korak dalje u smislu kreiranja i uređenja interijera pa tako radim i jastuke, pokrivače, dekice, dekorativne presvlake za namještaj. Bit će puno lijepih stvari, obećajem. Moj proces kreiranja izgleda tako da prvo odem uvijek u neki dućan repro materijala, izaberem boje i kopče, privjeske, a inspirirana sam raznim srčekima, bubamarama, leptirima. Zatim kreće kreiranje, stvaram najčešće noću kad je mir i tišina i radim uz glazbu, ona me opušta i daje dodatnu notu cijeloj ceremoniji stvaranja. Jako volim pop, R'n'B, 80-te, 70-te, zapravo sve što me veže za djetinstvo poput Bee Geesa, Boney M, Rolling Stonesa, Nine, Vanne, Prljavog Kazališta. Lijep je taj emotivni povratak u djetinjstvo koje je bilo šaroliko, zapravo baš kao i moj nakit", s osmjehom na licu ispričala je Leonarda.

image

Leonarda i Matija Vuica

IVANA NOBILO/CROPIX

Modno događanje dviju prijateljica dolazi s porukom da su žene ženama potpora. Leonarda jako vjeruje u zajedničku snagu nježnijeg spola te joj ona daje energiju za poduzetničke korake u svom novom životu. "Mislim da je to jako važno, potpora, mislim da smo najjače zajedno i da se najbolje razumijemo među sobom, bez obzira na muškarce i koliko oni mogu biti dobri, bolji ili najbolji, mislim ipak da se žene najbolje razumiju i osjećaju", kazala je.

image

Ogrlice koje je dizajnirala Leonarda Lončar.

SLAVICA PARLOV
image

Leonardin nakit

FOTOGRAFIJE: IVANA NOBILO/CROPIX

Velika potpora Leonardi je njezina prijateljica Josipa Maslać Petričević koja joj je pri povratku u Zagreb ponudila poslovnu priliku kako bi se okušala kao modna dizajnerica u njezinoj tvrtki tekstila. Harmonija odnosa dviju dobrih prijateljica dokazuje se i ovim zajedničkim događanjem. "Lea je moja draga prijateljica dugi niz godina i jednostavno u ovoj situaciji kada kreće iz početka željela sam joj biti podrška i željela sam joj biti prijateljica jer prijatelji su uvijek tu kada zaboraviš kako letjeti. Htjela sam biti uz nju u njezinom novom letu, da joj pomognem da svoj beskrajni talent ponovno pokrene. Mislim da je napravila prekrasan nakit i prekrasne majice, jastuke, pokrivače", kazala je Josipa.

Čitajte i: Leonarda Lončar nakon bračnog kraha i moždanog udara: ‘Treba mi ljubav, da nekome pripadam‘

Humanitarni cilj modnog druženja

Važna nota današnjeg modnog druženja je njegova humanitarna narav. Naime sav prihod od prodaje odlazi kao pomoć djeci obitelji Dražetić, mališanima iz Velike Gorice čiji roditelji, izbjeglice iz Bosne, zbog teške zdravstvene i financijske situacije nisu u prilici osigurati im bolje uvjete za život. Naime šestero djece i dvoje odraslih živi u općinskoj kolibi sa zemljanim podom, bez jednog zida, grijanja i prostora za normalno hodanje po kući.

image

Leonardu je podržala Jelena Glišić.

IVANA NOBILO/CROPIX
image

Lea s Josipom i njenom kćeri Mateom Pirić

SLAVICA PARLOV

"Ono što obe želimo jer smo obadvije majke i što osjećamo na današnji dan kada je međunardni Dan žena jest pokazati majčinsko srce, a gdje jače kuca majčinsko srce nego kada se pomaže djeci, djeci obitelji Dražetić koji nažalost nemaju adekvatan dom već žive u kolibi sa zemljanim podom, čak bez zidova. Ta dječica su u našim srcima i mislima i želimo im pomoći da dobiju dostojanstveni dom i osmijehe na licima", kazale su Leonarda i Josipa.

"Mislim da uvijek treba biti senzibilan pomoći drugima koji pate i koji se nalaze u težim životnim situacijama nego mi. Danas smo sav prihod od prodaje nakita usmjerili u humanitarnu akciju za pomoć dječici koja pate jer ne žive u uvjetima dostojnima čovjeka. Zamislite samo kako je živjeti u kući zemljanog poda, bez grijanja, bez prostora da hodate po njoj već zimi moraju ležati u krevetima jer nema mjesta po kolibi za kretanje. Nastavit ćemo pomagati i odvajat ćemo od artikala petnaest posto za djecu obitelji Dražetić kada već, nažalost, njihovi roditelji ne mogu se sami izbaviti iz teške finacijske situacije zbog zdravstvenih problema", dodala je Leonarda.

image

Leonarda je nakit predstavila u butiku Naftalina.

IVANA NOBILO/CROPIX
image

Marija Husar Rimac i Matija Vuica

IVANA NOBILO/CROPIX

Pomoći djeci možete i vi pozivom na broj 060-9002 gdje donirate 6,25 kuna.

Novčane donacije primaju na račun akcije, IBAN: HR0323600001503010369

SWIFT: ZABAHR2X, SVRHA: Obitelj Dražetić

EVIDENCIJSKA OZNAKA HUMANITARNE AKCIJE PRIJAVLJENE DRŽAVNOJ UPRAVI: GZG-HA/SPSOS-22-2
ORGANIZATOR: ADRA Hrvatska

Linker
18. travanj 2024 09:38